På dødsleie har kvinnen en viktig beskjed. Om hobbyen som til slutt tok livet av henne!

2352

Ashley Tanners farlige vane begynte da hun gikk på videregående skole. Da hun bodde i den amerikanske delsta ten Washington, var det bare en måte å opprettholde en gyllen brun hudfarge året rundt: ved hjelp av solarium.

Ifølge Skin Cancer Foundation, øker UV-lys kroppens produksjon av kjemikalier som gjør at vi føler oss bra. Mye soling i solarium kan derfor føre til avhengighet, og det var akkurat det som skjedde med Ashley.

Til tross for at moren advarte henne og oppfordret henne til å slutte, fortsatte Ashley å bruke solarium. Hun var helt besatt av å være brun. Hun ignorerte irritasjonen hun begynte å føle etterhvert, men til slutt ble irritasjon til smerte – så hun bestilte en time hos en hudlege.

Ashley begynte med solarium da hun var 20 år gammel. I en alder av 33 år ble hun diagnostisert med hudkreft.

«Jeg trodde jeg var uovervinnelig og at jeg aldri ville få hudkreft.» skrev hun på bloggen sin etter diagnosen.

Ashley fikk behandling og var kreftfri i 3 år. Men i november i 2009 oppdaget hun en svart flekk på sin høyre hofte. Krefen var tilbake, og denne gangen så det virkelig mørkt ut.

Den 15. mars 2013 gikk hun bort etter en sjuårig kamp mot sykdommen.

Drevet av Ashleys historie, har delstatene Oregon og Washington innført nye lover og regler for bruk av solarium. Ett år etter at hun gikk bort, skrev hundrevis av studenter under på et løfte – om å aldri bruke solarium.

Alle bør høre Ashleys historie. Den kan bokstavelig talt redde liv.

Hør Ashleys siste ønske i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!