Vet du hva som skjer med kroppen hvis du drikker KAFFE hver dag? Du bør se dette!

950

Er du en av de som ikke klarer å starte dagen før du har fått i den en kopp kaffe? Da bør du lese videre. Veldig mange drikker kaffe daglig, men få vet hva det faktisk gjør med kroppen.

Nå viser studier blant annet at å starte dagen med en kopp kaffe og noe søtt både kan gjøre oss mer oppmerksomme, og øke fokuset. Forskere ved et universitet i Barcelona har kommet frem til at hjernen fungerer mer effektivt når vi får i oss koffein og druesukker.

Inntak av koffein kan også redusere risikoen for hjertesyksommer. Forskere har sett på sammenhengen mellom inntak av koffein og hjertearytmier.

Studien, som hadde over 230.000 deltakere, fant ut at risikoen for hjertearytmier var betydelig mindre hos de som drakk kaffe regelmessig.

Man kan også bli lykkeligere av å drikke kaffe. Kaffe inneholder en rekke antioksidanter som gjør deg lykkeligere, ifølge forskerne.

En annen stor studie har kommet frem til at folk som drikker 7 kopper kaffe daglig, har 50 prosent lavere sannsynlighet for å få diabetes enn de som bare drikker 2.

Italienske forskere mener en kopp kaffe om dagen holder Alzheimer unna, men ikke mer eller mindre enn én kopp. Ifølge studien dobbles risikoen for kognitiv svikt hvis man inntar for mye koffein. De påpeker dog at koffein ikke forhindrer Alzheims og demens, bare bremser dem.

Noen studier hevder til og med at kaffe kan redusere risikoen for kreft, men det er foreløpig umulig å fastslå noe konkret.

Det finnes altså flere gode grunner til å nyte en kopp kaffe hver dag.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!