Ny forskning viser: Besteforeldre som passer barnebarna sine ofte lever lengre!

1849

Hvis du har fått gleden av å bli bestemor eller bestefar, vet du hvor mye glede og kjærlighet det innebærer. Det er virkelig noe utrolig ved å holde sitt eget barns barn i armene.

Men for nybakte foreldre kan det være vanskelig å finne tid til seg selv. Da er det godt å ha noen som kan hjelpe til med barnepass en gang i blant – som for eksempel besteforeldre. Og når viser det seg, ifølge en studie fra Edith Cowans University i Australia, at besteforeldre som passer barnebarna sine ofte faktisk lever lengre. Det skriver The Sydney Morning Herald.

«Vi snakker med mange besteforeldre. De forteller at de setter pris på lykken, tilfredsstillelsen og stoltheten de føler når de passer barnebarna sine.» sier Dr. David Coall ved universitet.

516 besteforeldre deltok i langtidsstudien, hvorav 80 oppgav at de passet på barnebarna sine regelmessig. Det viste seg at disse 80 levde lengre enn de som ikke passet barnebarna med jevne mellomrom. Det følelsesmessige båndet man skaper ser ut til å ha en stor innvirkning på levealder.

I tillegg viste det seg at disse 80 menneskene hadde en tendens til å ta bedre vare på seg selv, i form av kosthold og mosjon.

Styrken kjærlighet og lykke kan gi må ikke undervurderes!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!