Forskernes avsløring: Dette er grunnen til at du ikke bør drikke kaffe med en gang om morgenen!

1372

Er du en av de som ikke klarer å starte dagen skikkelig før du har fått i deg en kopp kaffe? Da er denne informasjonen viktig for deg!

Ifølge en studie utført av Steven Miller ved Uniformed Services University of Health Sciences i USA, er morgenen det verste tidspunktet å drikke kaffe på. Han slår hull på myten om at en kopp kaffe om morgenen gjør deg piggere, og mener faktisk at det kan ha motsatt effekt.

Ifølge Millers studie handler det om hormoner i kroppen, og hvordan de oppfører seg i løpet av et døgn. De sirkadiske rytmene, som det kalles, er forskjellige fra person til person – men påvirkes hovedsaklig av dagslys.

Dette regulerer hvilke hormoner som slippes ut i kroppen i løpet av et døgn.

Kortisol, som er et hormon relatert til stress, får oss til å føle oss pigge og våkne. Dette hormonet slippes hos de aller fleste ut i kroppen rundt klokken 8 om morgenen. Så frigjøres det igjen mellom klokken 12 og 13, og til slutt mellom klokken 18 og 19.

Problemet er altså at inntak av koffein på disse tidspunktene kan redusere effekten av kortisol. Det kan derfor være lurt å vente til for eksempel klokken 9:30 med å ta sin første kaffekopp.

Del gjerne denne nyttige informasjonen med vennene dine på Facebook!