Kvinnen ser ut som om hun skal føde trillinger. Men det er ikke søte, små babyer hun har i magen!

5696

Kvinnen ser ut som om hun er høygravid, men da legene får se bildene fra ultralyden kan de nesten ikke tro sine egne øyne.

En kvinne fra Mexico oppererte nylig bort den største cysten som noensinne er fjernet fra et menneske. Den 33 kg tunge cysten hadde vokst seg så stor at den var i ferd med å fortrenge vitale organer, og det var en reell fare for at kvinnens hjerte og lunger kom til å bli skadet.

Den 24 år gamle kvinnen forundret seg over at vekten hennes plutselig hadde begynt å skyte i været. Selv etter at hun la om kostholdet fortsatte magen å vokse.

Det var først etter at hun oppsøkte lege at hun fikk vite grunnen: hun hadde en enorm cyste i magen. I løpet av kun elleve måneder hadde den vokst seg like stor som et ti år gammelt barn og veide så mye som 33 kg.

«Det er den største cysten jeg noensinne har fjernet. Den var så stor at den tilslutt tok opp 95 prosent av pasientens mage,» forteller lege Erik Hanson Viana til New York Post, og fortsetter:

«Da jeg først møtte henne klarte hun ikke å gå mer enn et par skritt før hun fikk problemer med å puste. Dette skyldtes at cysten var i ferd med å legge seg rundt lungene hennes.»

Opperasjonen var forbundet med stor risiko. I og med at 20 prosent av alle eggstokkcyster er ondartede var det en reell fare for at kreftceller skulle lekke ut i kroppen dersom cysten sprakk. Legene måtte derfor vise stor forsiktighet under operasjonen.

Men det gikk heldigvis bra. To dager etter operasjonen kunne kvinnen reise hjem som et helt nytt menneske.

«Det beste med denne jobben er tilfredstillelsen du får av å vite at du har forandret en persons liv til det bedre, og å vite at hun eller han aldri kommer til å glemme deg,» forteller Viana.

For en fantastisk prestasjon! Del gjerne historien med vennene din på Facebook!