Legen var med på å redde guttene ut av grotten. Men på utsiden får han den tragiske beskjeden…

5071

Den australske legen Richard Harris var en av heltene under redningsaksjonen i Thailand hvor tolv gutter i alderen 11-16 år, samt deres 25 år gamle trener, satt innestengt i en grotte i 16 dager. Men da han tilslutt kom ut av grotten ble han møtt av en tragisk nyhet.

Etter å ha vært innestengt i flere uker er nå alle guttene endelig ute. Det kan vi takke menn og kvinner som Richard Harris for. Richard arbeider til daglig som anestesilege og har dessuten lang erfaring med grottedykking. Da guttene hadde vært innestengt i en uke avbrøt han ferien sin i Thailand for å tilby sine tjenester.

Richard gikk inn i grotten og ble der sammen med guttene i tre dager. Der brukte han legekunnskapene sine til å bedømme hvilke av guttene som trengte hjelp først, og det var med utgangspunkt i Richards vurderinger at man bestemte rekkefølgen på evakueringen.

Richard ble hyllet som en helt på utsiden av hulen, men der ventet også en trist beskjed: faren hans hadde gått bort.

«Det var en trist beskjed å få for Richard og hans familie. Den ble også mye tyngre på grunn av de fysiske og følelsesmessige belastningene han har vært igjennom,» forteller Richards sjef, Andrew Pearce, til ABC Adelaide, og fortsetter:

«Harris kommer snart hjem, og han skal få seg en velfortjent ferie. Han har bedt om at familien skal få være i fred.»

Også den australske utenriksministeren, Julie Bishop, har latt seg imponere av Richard, og hun har lovet at han skal hedres for arbeidet han har gjort.

«Doktor Harris sin innsats har vært helt ekstraordiner. Jeg håper jeg får sjansen til å takke ham og hele redningsteamet når de returnerer til Australia,» forteller hun.

Richard Harris er en ekte helt og fortjener all hyllesten han kan få. DEL på Facebook dersom du er enig!