19. juli 2024

Brannmennene rykker ut for å slukke veibrann. Så blir de angrepet av flaskekastende kjeltringer!

Det å være brannmann er ikke som å ha en hvilken som helst annen jobb. Du må ofte risikere ditt eget liv for å redde andres. De er helter, og derfor er det er så trist når de blir utsatt for slikt som dette.

Den aktuelle hendelsen fant sted i den svenske byen Trollhättan. Brannfolkene rykket ut for å slukke en brann som herjet midt på en trafikkert vei, men da de kom fram ble de angrepet av ukjente gjerningsmenn som kastet glassflasker på dem.

Vakthavende brannmann fikk inn melding klokken 01.46 om at det lå tre gummidekk og brant midt i veibanen, skriver SVT.

«Det var ingen storbrann,» forteller Peter Grönros, en av brannmennene, «men når vi skal i gang med å starte slukkingen kaster noen en glassflaske mot oss og treffer nesten en av brannkonstablene. Da avslutter vi arbeidet, pakker sammen og forlater stedet.»

Brannmennene kunne ikke se hvem, eller hvor mange personer, som var med på angrepet. Gjerningsmennene lå godt gjemt og ventet på at brannbilen skulle komme fram til brannstedet slik at de kunne utføre sin nedrige plan. Nå skal brannvesenet starte en dialog med politiet for å sammen komme fram til hva de skal gjøre videre.

«Vi skal også ha et møte med de ansatte for å finne ut hvordan vi skal løse dette. De er naturligvis bekymret og ikke så lite overrasket over at noe sånt kan skje her,» forteller Grönros.

Hva slags mennesker er det som gjør sånt? Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!