Tenåringsjenta blir bitt av en dødelig slange. Så husker hun knepet som kan redde livet hennes!

2910

Det er heldigvis ikke så mange farlige dyr i Norge. I andre deler av verden kan derimot en tur i skogen by på flere livsfarlige møter. Å vite hva man skal gjøre om man blir bitt av et giftig dyr eller insekt kan i mange tilfeller bety forskjellen på liv og død.

I juni i år ble den amerikanske tenåringsjenta Kendall tvunget til å handle raskt da hun ble bitt av en klapperslange utenfor hjemmet sitt i delstaten Colorado.

Kendall kjente at noe stakk henne i ankelen, og da hun så ned fikk hun øye på klapperslangen. Det tok ikke lang tid før hun la to og to sammen. Hun visste utmerket godt at slangen hadde gift nok til å ta livet av henne, men så husket hun noe hun hadde lært en gang i tiden.

Hun grep tak i ankelen og holdt den stramt slik at giften ikke skulle spre seg. Da hun senere kom seg til sykehuset fikk hun ros av legene for måten hun hadde håndtert situasjonen på. De sa at det var takket være hennes evne til å forholde seg rolig, samtidig som hun tenkte og reagerte raskt, at hun fortsatt var i live.

Se intervjuet med Kendall i videoen under og del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!