Den 15 år gamle jenta hjelper døvstum mann på flyet. Nå hylles hun av millioner på sosiale medier!

1315

Flyvertinnene visste ikke hvordan de skulle kommunisere med den døvstumme mannen. Da tok den 15 år gamle jenta føringen.

Tim Cook hadde vært og besøkt søsteren som bor i Boston, og skulle fly hjem til Portland. Han var både blind og døv, og han reiste alene. Det var derfor nesten helt umulig for ham å kommunisere med andre mennesker.

Flyvertinnene gjorde hederlige forsøk på å nå frem til mannen, men uten hell.

«Flyvertinnene ville virkelig hjelpe ham, men de hadde ingen måte å kommunisere på. De holdt ham i hånda og forsøkte å prate med ham, men det var resultatløst,» skriver en av medpasasjerene, Lynette Scribner, på facebook.

I et desperat forsøk på å finne noen som kunne kommunisere med mannen, spurte personalet over høytaleren om noen kunne tegnespråk.

Det var da 15 år gamle Clara Daly ga seg til kjenne.

Clara har dysleksi. Hun lærte seg tegnespråk, da dette var det enkleste andrespråket for henne å lære seg. Da hun fikk høre at det var bruk for kunnskapene hennes, var hun ikke i tvil: hun måtte hjelpe.

Clara satt sammen med Tim i over en time og sørget for at han fikk den hjelpen han behøvde. Men det viste seg at det Tim trengte mest av alt var selskap. De to snakket sammen om alt mellom himmel og jord.

15-åringen hylles nå på sosiale medier, men hovedpersonen selv mener at det hun gjorde ikke var så spesielt, og hun tar hyllingen med knusende ro.

«Jeg gjorde bare det alle ville ha gjort,» sier hun til CBS.

Det kan kanskje virke som en banal ting, men det gjorde ihvertfall flyturen mye bedre for Tim. Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!