Dette skjer med kroppen dersom du spiser egg hver dag. Du vil bli SJOKKERT over hvor sunt det er!

3599

I uminnelige tider har egg vært en av våre viktigste kilder til vitaminer, så vel som ulike næringsstoffer. De fleste har nok fått med seg at egg er fulle av proteiner, men det mange kanskje ikke vet er at de også er rike på andre viktige stoffer som kroppen vår trenger. Egg har dessuten få kalorier, noe som gjør det til en finfin matvare å ha i kjøleskapet.

I denne artikkelen forteller vi deg hva som skjer med kroppen din dersom du spiser egg hver dagen.

1. Egg minsker risikoen for hjerteproblemer
Eggeplommen inneholder to viktige antioksidanter: Trypofan og Tyrosin. Disse bidrar til å minske sjansene for hjerte- og karsykdommer.

2. Egg holder deg ung
Egg er rikt på aminosyrer som hjelper til med å bygge opp og fornye cellene i kroppen, slik at du eldes tregere.

3. Egg motvirker benskjørhet
Egg inneholder mye kalsium som er viktig for å opprettholde et sterkt skjelett og sterke tenner. Det er også en viktig kilde til D-vitaminer, som er viktig for å regulerer kalknivået.

4. Egg gjør det sterk
Det er en grunn til at Rocky spiser egg før trening. Egg inneholder nemlig en hel del proteiner og er derfor perfekt for deg som ønsker å bygge muskler.

5. Egg bedrer hukommelsen
Forskning viser at inntak av aminosyren kolin forbedrer hukommelsen og reaksjonsevnen. Egg har mye kolin og er bra dersom du ønsker å bevare hjernen ung og frisk lenge.

6. Egg motvirker depresjon
Egg inneholder som nevnt mye D-vitamin. D-vitamin får man gjerne fra sollyset, men da sollys ofte er en mangelvare her mot nord, trenger vi å få i oss litt ekstra – særlig i vinterhalvåret. Mangel på D-vitamin kan føre til depresjon og generell nedstemthet.

7. Egg styrker imumnforsvaret
Studier viser at kun to egg om dagen er nok til å beskytte deg mot sykdommer og infeksjoner. Et egg inneholder 22 prosent av anbefalt daglig inntak av selen – et stoff som styrker immunforsvaret.

Kommer du til å spise mer egg? Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!