13. juli 2024

Derfor bør du legge en skje med sukkervann i hagen i sommer. Slik kan DU bidra til å redde verden!

Biene er ansvarlige for pollineringen og uten dem ville vi ikke ha overlevd særlig lenge. Det er vårt fellesansvar å passe på at biene har det bra slik at de kan fortsette den fantastiske jobben de gjør!

Men biene er truet. «De siste fem årene har bestanden sunket med 1/3,» forteller den verdensberømte naturdokumentaristen og zoologen David Attenborough. Biene kan kanskje virke små og ubetydelige, men de pollinerer nesten en tredjedel av maten vi spiser.

Attenborough kommer samtidig med et enkelt tips som de fleste bør kunne få til:

«På denne tiden av året kan biene se døde eller døende ut, men det er ikke tilfelelt. Biene kan bli slitne og har ikke nok energi til å komme seg tilbake til kuben. Om du finner en trøtt bie, kan en enkel blanding av vann og sukker være nok til å gi den kreftene tilbake. Bland sukker og vann i en skje slik at biene kan få litt ekstra hjelp.» oppfordrer den folkekjære zoologen.

Det finnes også andre ting du kan gjøre, som å ha blomster på balkongen eller i hagen. Biene elsker f.eks. markblomster. Ha derfor en vase med ville blomster stående på terassen i sommer – biene vil takke deg med deilig honning!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook, slik at flere kan få bidra til å redde biene!