Døtrene er redd moren blir dårlig behandlet og setter opp et kamera. Det de får se gir dem SJOKK!

4162

Døtrene til den 71 år gamle kvinnen satt ofte igjen med en dårlig magefølelse etter at de hadde besøkt moren på sykehjemmet. De mistenkte at hun ble dårlig behandlet, så de bestemt seg for å sette opp et skjult kamera. Det de fikk se på opptakene ga dem sjokk!

Moren deres, Joy, er diagnostisert med alzheimer og har dessuten parkinson. Det kan derfor være vanskelig å kommunisere med henne. Men noe klarte hun likevel å få fram. Døttrene ble for alvor bekymret da moren fortalte dem at de ansatte på sykehjemmet ikke likte henne, og de bestemte seg derfor å undersøke saken nærmere.

De plasserte et kamera på morens værelse. Det de fikk se var mye verre enn de kunne ha forestilt seg.

På opptaket fikk de se moren bli dratt i armene av to pleiere. Når hun motsetter seg begynner de å slepe henne over gulvet. Hun ber dem om å slutte, men de bare ignorerer henne.

Det var den mellomste av de tre døttrene, Kelly, som kjøpte kameraet. Hun forteller:

«Kameraet var forkledd som en klokke. Jeg sa jeg trodde det kanskje ville være bra for mamma om hun kunne se hva klokken var mens hun lå i sengen – kanskje hun ikke ville bli så forvirret. Jeg hadde litt dårlig samvittighet da jeg satte det opp, men etter å ha sett opptakene angrer jeg ikke. Det var hjerteskjærende å se hvordan de behandlet henne.»

Ved flere anledninger spør Joy om å få gå på toalettet, men ordene hennes faller for døve ører. De to pleierne viser ingen interesse i å hjelpe den eldre damen.

Hendelsen fant sted i den lille landsbyen Jacksdale i England. De to pleierne kunne ikke benekte det som tapen viste og ble idømt samfunnsstraff. I tillegg til dette ble de naturligvis også avskjediget fra jobben på pleiehjemmet.

Jeg blir så sint når jeg leser historier som denne! Hva mener du straffen burde ha vært? Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!