Legene oppdager en alvorlig hjertefeil hos det ufødte barnet. Løsningen blir å gjøre noe ekstremt vågalt!

686

Den største gleden man kan oppnå her i livet er å bli forelder. Det er en drøm mange bærer på, og for Christopher Havill og Kristine Barry skulle drømmen snart bli virkelig. Men legen hadde en dårlig nyhet: babyen deres var alvorlig syk.

En ultralydundersøkelse viste to alvorlige hjertefeil hos fosteret, og legene forberedte paret på det verste. På grunn av manglende oksygentilførsel kunne barnet dø – enten rett etter fødselen, eller mens det fremdeles befant seg i mors liv.

For å redde livet til den vesle gutten bestemte legene seg for å forsøke noe drastisk – de ville oppere hjertet mens barnet fremdeles befant seg i livmoren! Selv om slike operasjoner forekommer ganske ofte, er de svært risikable, og sjansen for at noe skal gå galt er veldig stor.

Legene brukte et fetoskop til å trenge inn i fosterets hjerte og de klarte å opprette kontakt mellom arteriene og hjertet. Men selv om alt gikk bra, var gutten ennå ikke utenfor fare og legen kunne ikke garantere at barnet ville overleve fødselen.

Men heldigvis gikk alt bra. Den 23. mars – 4 uker før tiden– kom vesle Sebastian til verden etter et keisersnitt. En uke etter fødselen ble han opperert på nytt for å en gang for alle fjerne hjerteproblemene.

I dag har gutten det bra. Han må kontrollere hjertet med jevne mellomrom, men bortsett fra det tilsier alt at han kommer til å leve et normalt liv.

Legene utførte et lite mirakel da de reddet livet til Sebastian. Uten operasjonen ville han mest sannsynlig ikke ha overlevd fødselen. Nå er det ingenting som står i veien for at han vil få et langt og sunt liv!

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!