Mammaen legger babyen i en eske. Minutter senere får politiet en urovekkende melding!

3470

Å bli forelder markerer starten på et helt nytt liv. Et liv fylt med uendelige mengder kjærlighet, latter og glede.

Men ikke alle foreldre er i stand til å ta hånd om barna sine. Det gjelder både par og enslige. Det har fått den amerikanske delstaten Indiana til å reagere. Derfor har de laget en boks som har gitt mange babyer sjansen til å få en ny start.

Alle barn fortjener å vokse opp i trygge, glade omgivelser. Men det er ikke alltid foreldrene kan forsørge for barna sine, noe som resulterer i at de adopteres bort – eller i verste fall forlatt.

De såkalte «babyboksene» har blitt installert på to brannstasjoner i delstaten. Boksene, som er både romslige og varme, og er utstyrt med vifter som gir babyen luft, har blitt installert for foreldre som ikke kan forsørge barna sine.

Det gjør at de kan legge babyen sin i en av boksene uten å bli tiltalt for et lovbrudd. Så fort en baby legges i en av boksene, varsles politiet og brannvesenet. Innen fem minutter er de på plass, og tar med babyen til nærmeste sykehus. Deretter tar sosialtjenesten over ansvaret for babyen.

Og for bare noen dager siden, skjedde dette.

Det var en helt vanlig kveld da politimannen Chuck Kohler fikk et anrop. Det viste seg å være om en av babyboksene, så han tråkket gasspedalen i gulvet og kjørte rett til stedet.

Der fant han en nyfødt jente.

«Da jeg gikk inn, kunne jeg høre en baby som gråt. Jeg åpnet boksen, og der lå hun.» forteller Chuck.

«Farsinstinktet slo umiddelbart inn, og jeg sørget for at hun hadde det bra. Jeg sjekket at hun ikke blødde fra navlestrengen og at hun ikke var skadet. Når jeg skjønte at alt var i orden, ventet jeg bare på at helsepersonellet skulle hente henne.»

Jenta blir nå tatt hånd om av sosialtjenesten i Indiana, og snart vil hun få en ny familie – og en ny sjanse.

«Vi er forberedt på dette. Du kan ikke dømme noen for at man gjør dette valget. Det er et fantastisk alternativ til hva som kunne ha skjedd med babyen. Vi vil takke moren for at hun tok denne avgjørelsen, selv om det må ha vært utrolig vanskelig.» sier Chuck.

Man kan aldri vite hva mammaen som la fra seg jenta i boksen hadde vært gjennom eller hvordan livet hennes så ut. Men hun skjønte at hun ikke var i stand til å ta seg av henne. Nå er hun iallefall trygg.

Her kan du lese mer om «babyboksene». Nedenfor kan du også se en video om de.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!