Mammaen fikk mystisk utslett og døde 3 uker senere. Nå advarer datteren mot den vanlige feildiagnosen!

5714

Du har kanskje ikke hørt om Bourbon-viruset, men det er ikke så rart. Det ble først oppdaget i 2014, og den første personen som døde av det var en mann fra Bourbon County i USA – derav navnet.

Dessverre fortsetter viruset å ta liv, og det har spredt seg til flere deler av USA.

I mai i fjor fant Temla Wilson, en 58 år gammel kvinne fra USA, to flått på kroppen. Hun plukket de bort og tenkte ikke mer på det, men etter en stund begynte hun å føle seg merkelig.

Hun dro til legen og ble diagnostisert med urinveisinfeksjon, noe som virket riktig da. Men antibiotikaen virket ikke, og tilstanden ble bare verre.

«Hun klarte ikke engang å plukke opp telefonen. Hun hadde ikke styrke igjen.» sier Amie May, Tamelas datter.

Legene skjønte ingenting, og forklarte Tamelas slektninger at tisltanden hennes var et medisinsk mysterium.

Ingenting av det de prøvde hjalp. Til slutt ble huden hennes sprø og ildrød, og Tamela ble stadig svakere.

Steven Lawrence, en infeksjonsspesialist ved Washington University, sier at legene ikke var godt nok opplyst om viruset for å identifisere symptomene, eller det typiske sykdomsforløpet.

Da det ble klart at Tamela hadde fått Bourbon-viruset, var det allerede for sent.

Tamelas familie ble enige om at kroppen hennes skulle doneres til videre forskning på viruset. Eksperter vil vite mer om viruset og hvordan det påvirker mennesker.

Dessverre finnes det ingen konkret behandling eller vaksine. Det mistenkes at viruset overføres fra flått eller andre insekter, men forskerne er ikke helt sikre.

De som rammes av viruset rapporterer symptomer som høy feber, hodepine, tap av appetitt, muskelsmerter, leddsmerter, tretthet, kvalme, oppkast, diaré, og utslett på mage, bryst og rygg.

Vær på vakt når du er i områder med mye flått. Bruk langermede skjorter og lange bukser, og sjekk regelmessig etter bitt.

Nedenfor kan du se en nyhetsreportasje om Tamela.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!