Disse syv vanene skiller smarte mennesker fra dumme. Hvilken gruppe tilhører du?

3286

De fleste vil hevde at de selv er smarte, men enten man vil akseptere det eller ikke, er forskjellige mennesker intelligente på forskjellige måter.

Man kan for eksempel være en praktisk problemløser, og være i stand til å løse ting kjapt – eller være mer teknisk og ha mye kunnskap om for eksempel matematikk, geografi, språk eller hva det måtte være.

Tilhører du den smarte eller dumme delen av befolkningen? De syv vanene nedenfor skal skille de to. Kjenner du deg igjen i noen?

1. Smarte mennesker kan innrømme at de har feil
Å legge skyld på andre eller prøve å bortforklare seg er karakteristisk for personer med lav IQ. Smarte mennesker gjør for det første mindre ting som de ikke kan stå for, fordi de tenker før de gjør. Men hvis de først gjør noe feil, erkjenner de feilen og tar konsekvensene for handlingene

2. Smarte mennesker er flinkere til å beholde roen.
En studie analyserte en rekke voksne og deres barn i 22 år. for å se om intelligens var relatert til hvordan vi håndterer stress og uventede situasjoner. Det viste seg at de med lavere IQ håndterte det dårligere, og de yngre reagerte ofte aggresivt isteden for å holde seg rolig når uventede ting skjedde.

3. Smarte mennesker tror ikke de er bedre enn andre
Mennesker som anser seg selv som bedre enn visse andre typer mennesker er ofte de mindre begavede. Disse menneskene ser ingen enklere måte å løfte seg selv på, enn å rakke ned på andre. En studie viser at homofobe mennesker og rasister generelt sett har lavere IQ.

4. Smarte mennesker banner mer
Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk sant. Smarte mennesker har ofte et større ordforråd, og de bruker det til å uttrykke seg når de blir provosert eller sint – selv om det ikke skjer så ofte.

5. Dumme mennesker har mindre empati
Smarte mennesker har enklere for å sette seg inn i andres situasjoner og forestille seg ulike scenarier. Derfor er de ofte mer empatiske, og flinkere til å stille opp for andre. Mindre intelligente folk setter seg selv først og tenker ikke på hva som skjer med andre enn dem selv.

6. Smarte mennesker er nattugler
Det finnes flere studier som støtter teorien om at smarte mennesker er nattugler. Disse menneskene får ikke sove om natten fordi hjernene deres jobber i høygir, og idéene surrer.

7. Smarte mennesker er flinkere til å late seg.
Ja, du leste riktig. Det er faktisk slik at mindre intelligente mennesker har vanskeligere for å aktivere hjernen gjennom å bare filosofere, de må gjøre noe fysisk. Smarte mennesker er flinkere til å sette pris på stillheten, og på å være alene med tankene sine.

Kilder: Psychological science, businessinsider, girlfriend, time young, elle

Kjenner du deg igjen i noen av disse vanene?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!