Babyen veier 500 gram og har bare timer igjen å leve. Så reddes han av legens uventete triks!

2923

Da lille Pixie ble født, veide hun ikke engang et halvt kilo. Og hun skulle egentlig ligge i morens mage i 12 uker til.

Da moren, Sharon Grant, var 28 uker inn i svangerskapet, oppstod det komplikasjoner med navlestrengen og morkaken – noe som resulterte i at Pixie sluttet å vokse. De ble derfor tvunget til å ta keisersnitt for å redde Pixie, selv om det var 3 måneder for tidlig.

Legene trodde ikke den lille jenta ville overleve i er enn en time. Pixie ble hastet til intensivavdelingen, hvor legene gjorde alt de kunne for å holde henne i live. Pixie var ikke større enn morens håndflate og var veldig, veldig skjør.

Sykehuset hadde ikke riktig utstyr for å holde henne varm, så en av legene fikk en idé:

Pixie ble puttet i en liten gjenvinnbar plastpose, og flyttet til den neonatale intensivavdelingen.

Selv om denne metoden høres veldig merkelig ut, og kanskje til og med farlig, har den faktisk blitt brukt før.

Ifølge New York Times slipper huden til små babyer ut væske veldig fort, så for å bevare mest mulig væske, pakkes barnet i en plastpose eller plastfolie, da det varmer bedre enn vanlige tepper.

Sharon var naturligvis veldig bekymret for datteren, men følte seg helt hjelpeløs. I 18 lange dager fikk hun ikke holde rundt datteren, fordi det var for risikabelt.

Men Pixie hadde ikke tenkt å gi opp, og i dag har hun det mye bedre – til tross for at hun har vært veldig utsatt for infeksjoner, og ikke vært i stand til å være sammen med andre barn eller syke mennesker.

En eneste forkjølelse kan medføre at Pixie må legges inn på sykehus igjen.

Det var utrolig flaks at en av legene kunne dette trikset, slik at de fikk berget Pixies liv. Det må ha vært skremmende for alle involverte, men for Pixie, som fikk en så tøff start på livet, kan det bare gå oppover fra nå av.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!