Politiet slår inn døren til 24-åringen. En og en halv uke senere våkner hun til DETTE på sykehuset!

4954

24 år gamle Lauren Wesser levde et liv som mange misunnte. Hun var modell og levde et fartsfylt og glamorøst liv. Helt til alt plutselig ble snudd på hodet.

Hun var på en fest i 2012, og begynte å føle seg syk. Hun prøvde å ignorere symptomene, men til slutt ba legene henne om å dra hjem. Hun så virkelig ikke ut til å være i god form.

«Det var bare influensalignende symptom, jeg var kvalm og hadde vondt i hodet.» forteller hun.

Hun dro hjem fra festen, la seg i sengen og sovnet.

Så våknet hun i sjokk – av at politiet hamret på døren. Moren hennes hadde ringt politiet da hun ikke fikk tak i Lauren. Lauren hadde forsikret moren om at alt var i orden og at hun bare skulle hjem og sove. Men så fikk ikke moren mer kontakt med henne.

Etter å ha banket på døren i 30 minutter, tok politiet seg inn i Laurens leilighet – og fant henne på gulvet på soverommet.

«Jeg hadde 41 graders feber, nyrene mine holdt på å svikte og jeg hadde får hjerteinfarkt.»

Lauren ble umiddelbart fraktet til sykehuset, hvor det heldigvis var en infeksjonslege som raskt fattet mistanke om hva det kunne være som feilet henne. Han sjekket om hun hadde en tampong, og da innså han med en gang hva det var.

De tok prøver som bekreftet at hun hadde fått TSS, Toxic Shock Syndrome, en sjelden, men alvorlig tilstand, som skyldes giftstoffer fra streptokokk- eller stafylokokkbakterier. Bruk av sterkt absorberende tamponger har vært en hyppig årsak til forekomst av TSS.

Etter at de tok ut tampongen var kroppen hennes mer motakelig for behandlingen, men legene så mørk på sjansen for overlevelse.

«De sa til mamma og gudfaren min at de skulle forberede seg på begravelsen min, at det ikke var mulig at jeg skulle overleve – det skulle et mirakel til.» forteller Lauren.

Ved en feil overhørte Lauren en beskjed som forandret alt, da hun hørte en sykepleier snakke i telefonen.

«Jeg husker at hun snakket med noen som sa ‘jeg har en 24 år gammel jente her som må amputere det høyre beinet fra kneet og ned.'».

Den bisarre situasjonen ble nesten for mye for Lauren, som forteller at det var en vanskelig beslutning når hun skulle skrive under på papirene for å godkjenne amputasjonen.

«De skreiver ‘ja’ og ‘nei’ på beina dine. ‘Ja’ som i dette skal bort, og ‘nei’, som i dette skal beholdes. Jeg tror ikke det er noe annet å gjøre i en sånn situasjon, enn å prøve å være sterk.» sier hun.

Etter å ha fortalt sin historie, har Lauren vært modell for flere kampanjer som jobber for å spre bevissthet om tilstanden, og risikoen forbundet med tamponger.

Et slikt sjokk må behandlet intenst med væske og antibiotika så fort som overhode mulig for å bli frisk igjen. Symptomene kan være oppkaste eller diaré, rødhet i huden eller øynene, hovne håndflater, smerte i muskler, smerte i hode, svimmelhet og kald svette.

Bytt tampong minst hver 8. time, og vask alltid hendene før du bytter den. Risikoen for å få TSS er svært liten hvis du følger disse rådene.

I videoen nedenfor kan du høre Lauren fortelle sin historie.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!