10.000 meter over bakken skjedde det utenkelige. Da kommer mannen fra første klasse for å hjelpe!

2199

På en flytur fra Paris til New York skjedde det noe helt utrolig. Og for en av passasjerene, den 27 år gamle urologen Sij Hemal, ble turen helt umulig å glemme.

Istedet for å slå ihjel tiden med film, musikk, mat og drikke, fikk han sine medisinske kunnskaper satt på prøve – da en flyvertinne stormet gjennom flyet og spurte om de hadde en lege ombord. Hemal er ikke en lege, men han visste mer om medisin enn de andre ombord. Så han spurte flyvertinnen om hva han kunne hjelpe til med.

Ombord på flyet satt 41 år gamle Toyin Ogundipe fra Nigeria – som var høygravid. 10.000 meter over bakken, over Grønland, begynte hun plutselig å kjenne veer. De kom tettere og tettere, og til slutt var det ingen vei tilbake – det var på tide å føde.

Vanligvis hadde en nødlanding vært den beste løsningen, men i dette tilfellet ville det ha tatt 2 timer. Det hadde de ikke tid til.

Derfor stilte Sij Hemal opp som jordmor, noe han definitivt ikke er vant til selv om han har utdanning innen medisin. Fødselen fant sted i første klasse, hvor det var mest plass.

«Hun klaget på smerter i ryggen. Først trodde jeg det var nyrestein, men da hun fortalte meg at hun var gravid, skjønte jeg at hun var i ferd med å føde.» sier Hemal.

«Jeg var avslappet fordi jeg visste at jeg var i trygge hender. De gjorde alt en lege og en sykepleier ville ha gjort på fødeavdelingen på sykehuset.» forteller Toyin Ogundipe.

Toyin fødte en frisk gutt, som fikk navnet Jake. Alt gikk bra, men så fort flyet landet ble de transportert til nærmeste sykehus. Da legene der konstaterte at alt var i orden, fikk de dra hjem. Sij Hemal kunne puste lettet ut.

«Så mye kunne ha gått galt. Men vi gjorde det beste ut av de ressursene vi hadde.» sier han til CNN.

Heldigvis for Toyin og lille Jake var det en med medisinske kunnskaper ombord, selv om han ikke var lege eller jordmor.

Del gjerne den utrolige historien med vennene dine på Facebook!