15. juli 2024

Moren blir knust når hun ser sin nyfødte datter. Men 2 uker senere innser hun at hun er et EKTE mirakel!

Det kan være vanskelig å forstå, men det skjer faktisk at mødre og fedre gir fra seg barna sine – bare fordi de ser litt annerledes ut.

Kanskje er det et resultat av vårt utseendefikserte samfunn, hvor alle vil at alt skal være så perfekt som mulig? Når noe eller noen faller utenfor rammene for hva som er «normalt», er det lett å bli redd og kanskje til og med skamme seg.

Derfor synes vi det er så viktig å løfte fram andre eksempler, hvor foreldre viser at kjærligheten til barna er ubetinget. At man kan overvinne de mest umulig situasjoner, hvis man bare holder sammen og støtter hverandre.

Historien om lille Brenna er en historie som treffer rett i hjertet, og forhåpentligvis bidrar den til å inspirere mange.

Courtney og Evan Westlake levde familiedrømmen. Paret har vært gift siden 2007, og 2 år senere kom det første barnet deres, sønnen Connor, til verden.

Men Courtney og Evan hadde lyst på flere barn. Og i 2011 ble Courtney gravid igjen.

Paret var i ekstase da de innså at livet deres igjen skulle fylles med barnevogner, leketøy og tåteflasker. Selv om de hadde vært gjennom hele prosessen en gang fra før, så de fram til den første ultralydundersøkelsen.

Legene forsikret paret om at alt var i orden, og de forlot sykehuset med et smil om munnen hver gang.

Etter noen måneder fikk de beskjed om at det var en jente de ventet, og det passet perfekt. Connor ønsket seg en lillesøster!

Courtney og Evan begynte å fantasere om hvordan livet ville bli med en liten jente i familien.

«Jeg får vel lære meg å flette hår da.» spøkte Evan.

Den store dagen kom noen uker før nyttår. Jenta ble født uten komplikasjoner, og Courtney var overlykkelig for å ønske datteren velkommen til verden – men snart fikk hun panikk.

Det var åpenbart at det var noe med jentas hud som ikke stemte. Alle planene om å ta med jenta hjem ble lagt på is – hun var ikke som alle andre.

Da lille Brenna ble født var hun dekket av en tykk, gul-hvitt hinne. Hun rørte seg ikke og hadde ekstremt høy kroppstemperatur. Hele kroppen hennes var dekket av sår.

Brenna måtte behandles umiddelbart, ellers ville hun ikke overleve. Courtney og Evan fikk holde datteren sin først 2 uker etter fødselen.

Snart kunne legene fastslå at Brenna hadde en alvorlig sykdom kalt Harlekiniktyos.

Sykdommen får huden til å vokse omtrent 14 ganger raskere enn normalt. Det skaper rødhet over hele kroppen, noe som også påvirker øynene, munnen, nesen og ørene. Sykdommen er uhelbredelig og ofte dødelig.

Den kan dog lindres og holdes i sjakk med salver og daglig pleie.

Med alle de fysiske utfordringene forbundet med sykdommen, skjønte foreldrene at de hadde en krevende tid i vente.

En vanskelig og følelsesmessig reise begynte – men å gi opp datteren var uaktuelt.

Foreldrene ville ikke begrense Brenna ved å stenge henne inne. Tvert imot ønsket de å vise frem mirakelet sitt for verden.

Men Courtney møtte ofte fremmede som pekte på Brenna og snakket høylytt om huden hennes. Det knuste hjertet hennes mer enn noe annet.

Courtney kunne forstå at andre barn var nysgjerrige på Brenna, fordi hun ser så annerledes ut. Men det som opprørte henne var reaksjonen til mange foreldre. De dro barna sine bort, og ba de om å holde seg unna Brenna.

«Hvorfor gjør de avstanden mellom oss så stor? Hvorfor bruker de oss ikke som et positivt eksempel, for å lære barna sine at andre barn kan se annerledes ut og at det ikke trenger å være noe galt med det?» spør Courtney seg selv.

Hun vil heller at foreldre kommer og snakker med henne og Brenna, istedet for å flykte fra de på lekeplassen.

Men Brenna er en stolt og tøff liten jente, som ikke lar noe trykke henne ned. Hun er trygg på seg selv, takket være familiens støtte. Storebroren Connor forguder ihvertfall søsteren, og stiller opp for henne uansett hva.

Til tross for en tøff hverdag, er Courtney, Evan og Connor stolte av lille Brenna. Og det har de all grunn til!

«Hvorfor forsøker foreldre å unngå samtaler om folk som ser annerledes ut? Hva er de redde for? De kan bare komme bort til oss og for eksempel spørre om hvor gammel Brenna er.» sier Courtney.

«Når et barn spør foreldrene sine om hvorfor Brenna er rød og hoven, hvorfor kan de ikke bare være ærlig og si; ‘Jeg vet ikke, men det er ikke så viktig hvordan noen ser ut. Vi er alle unike, ikke sant?'».

Helt riktig, Courtney!

Hver kveld bader pappaen Brenna, en prosedyre de må gjennom hver dag. Den samme mannen som spøkte om at han måtte lære seg å flette hår, stryker nå datteren forsiktig med en klut, for å vaske bort flassende hud.

Sykdommen gjør også at Brenna ikke har så mye hår, men det lille hun har kammes daglig av faren.

Det var stor jubel i hjemmet da håret hennes endelig var langt nok til å lage en liten hestehale!

På de aller fleste måter er Brenna som et hvilket som helt barn. Hun elsker familien sin, elsker å leke, og å lese god natt-historier med storebroren og pappaen.

Foreldrene er overbevist om at Brenna kan gjøre hva hun vil med livet sitt, selv om ingenting ble som de i utgangspunktet hadde sett for seg.

Courtney skriver regelmessig om familiens liv på bloggen sin, «Blessed by Brenna», og hun har skrevet en bok som heter «A Different Beautiful», som ble utgitt i august 2016.

Familien håper at historien deres kan hjelpe andre å forstå, og sette pris på folk som ser annerledes ut.

Brennas historie er virkelig en viktig påminnelse om at ingenting, ikke engang den verste diagnose, kan ta bort noens rett til å være lykkelig og gjøre akkurat det man ønsker å gjøre!

Del gjerne Brennas inspirerende historie med vennene dine på Facebook!