Den funksjonshemmede mannen hadde bare ett ønske. Se nå når han får det oppfylt!

1661

Da Gregori Prutow ble født, var foreldrene overlykkelige. De var utrolig stolte av sin kjekke, sterke sønn. Alt virket perfekt i familiens hjem i den russiske byen Vladivostok. Og selv om han alltid våknet opp gråtende av ryggsmerter, så han ut til å utvikle seg bra.

Men snart tok situasjonen en dramatisk vending. Når familien tok med Gregori til legen, fikk han en grusom diagnose: Gregori lider av spinal muskelatrofi, en sjelden muskelsykdom som fører til svinn av muskulatur rundt ryggraden.

Legene sa at han snart ville trenge pleie døgnet rundt, og at han sannsynligvis ikke ville leve lenger enn 4-5 år.

Men foreldrene mistet ikke håpet. I flere år lette de etter behandlingsalternativer og metoder – dessverre uten hell. Gregoris tilstand forverret seg for hver dag, og snart var han ikke i stand til å gå lenger.

Men legenes prognose viste seg å være helt feil. Gregori ble både 4 og 5 år gammel. Han fortsatte å vokse. Han ble 10 år, 16 år – og selv om han veier bare 20 kilo, er han nå 20 år gammel!

Men mulighetene hans i livet er svært begrenset. Siden han nesten ikke kan bevege seg uten hjelp, tilbringes mesteparten av tiden innenfor husets fire vegger. Der kan han lære, jobbe og få seg venner via internett.

Generelt sett foretrekker Gregori å være hjemme. Når han er ute, blir han sett rart på. Hjemme i huset føler han at livet er relativt normalt. Det er imidlertid en ting han ikke kan gjøre hjemmefra – noe han virkelig ønsker: å finne kjærligheten i sitt liv.

«Det gjør vondt å tenke på alt jeg aldri kan ha…. Jeg kan ikke oppleve verden i all sin skjønnhet. Jeg kan ikke bade i en elv eller i havet. Jeg kan ikke rulle meg rundt i gresset uten å få vondt. Jeg kan ikke hjelpe venner med å bære ting.» skrev Gregori på internett en dag.

«Jeg kan ikke ta vare på de jeg elsker. Jeg kan ikke gjøre deg lykkelig… Og jeg kommer aldri til å vite hvordan det føles å være elsket. Hvordan det føles når noen vil ha deg, når noen er sjalu eller stolt for å introdusere meg. Jeg kommer aldri til å vite hvordan det føles å klemme noen man elsker, beskytte henne, danse med henne, gi henne blomster og presanger.»

«Jeg kommer aldri til å være i stand til å oppdra en datter eller en sønn. Jeg kommer aldri til å stå på fødestuen med en bukett blomster og si; ‘jeg elsker deg!’. Jeg får aldri et vakkert bryllup.»

Men det Gregori ikke visste da han skrev disse ordene, var at livet hans snart skulle ta en ny vending – bare 2 måneder senere. Alt begynte med at han begynte å snakke med en kvinne ved navn Anna på nettet. Hun var ung og vakker, og fra Kasakhstan. De hadde mange felles interesser, blant annet kunst, litteratur og romantikk. Gregori begynte etter hvert å innse at følelsene for Anna ble sterkere. Det virket også som Anna likte ham, men han turte ikke å håpe på noe seriøst.

I flere uker prøvde Gregori å finne ut hva han egentlig følte og hva det var han ville. Så bestemte han seg for å fortelle Anna hva han egentlig følte, samt å fortelle henne om helsetilstanden hans. Han sendte henne en melding, og la ved et bilde av seg selv. Og da gjorde Anna noe utrolig:

Hun ville besøke ham. Så hun la ut på den 3000 kilometer lange reisen.

Det som skjedde da overrasket alle: Gregori og Anna fant tonen med en gang, og bestemte seg for å gifte seg! Og selv om bryllupet ikke var noen gigantisk begivenhet, ble det en nasjonal nyhet. Alle spekulerte på hvorfor en så pen kvinne ville gifte seg med Gregori. Ikke er han rik heller..

Men Gregori og Anna føler ikke behov for å rettferdiggjøre kjærligheten sin. De nyter hverandre, og lever livene sine akkurat som de selv vil.

Selv om mange klødde seg i hodet av ekteskapet, var det også mange som hyllet og respekterte det unge paret. De er virkelig inspirerende!

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!