Forskning avslører: Ett glass rødvin kan gi den samme effekten som en time på trening!

2881

Det er få ting som er så tilfredsstillende som å ta seg et glass god vin, drikke med måte, og nyte livet.

Noe som kanskje føles nesten like godt er å komme hjem etter en hard økt på treningsstudioet. Dessverre er det mye vanskeligere enn å ta seg et glass vin. Man må jo finne frem treningsklær, pakke bagen, dra til treningsstudioet – også faktisk trene.

Men som vi alle vet er mosjon viktig for at vi skal kunne leve et langt og lykkelig liv. Og det var nettopp derfor denne undersøkelsen ble gjort i 2012. Den sier at ett glass rødvin gir den samme effekten på kroppen som en time på treningsstudio!

Forskningen kommer fra canadiske University of Alberta. Den offentliggjorte studien viser de helsemessige fordelene til resveratrol.

Resveratrol er et naturlig forekommende stoff, som blant annet finnes i drueskinn. Og druer er det jo massevis av i vin!

Forskerne mener altså at resveratrol kan øke hjertefrekvensen, noe som gjør at kroppens muskler yter bedre.

Dette er ikke bare en god nyhet for folk som elsker vin. Det er også nyttig informasjon for folk som ikke har så lett for å trene.

«Jeg tror at resveratrol kan hjelpe de som ønsker å trene, men som ikke er i stand til å gjøre det. Resveratrol kan «etterligne» trening, og øke resultatene de før av den lille treningen de får til å gjennomføre.» forteller Jason Dyck, en av forskerne i studien.

Rødvin er altså ikke bare god på smak, det er også godt for helsen. I moderate mengder selvfølgelig.

Lærte du noe nytt av denne artikkelen?

Del den gjerne med vennene dine på Facebook!