Ny studie sier at du bør takke søsteren din. Hun får deg nemlig til å føle deg bedre!

850

Alle søsken krangler en gang i blant, men ny forskning viser nå at du bør takke søsteren din – hvis du har en søster. Søstre ser nemlig ut til å ha en positiv innvirkning på folks velvære.

I studien, som ble utført av britiske De Montfont Universitu og Ulster University, deltok 571 personer mellom 17 og 25 år. Intervjuene viste at de med søstre er både lykkeligere og mer optimistiske. Det skriver The Telegraph.

Forskerne mener også at folk som har vokst opp med minst en søster, kan håndtere livsproblemer på en bedre måte.

Ifølge studien kan også selvstendighet og vilje til å prestere assosieres med å ha vokst opp med en søster. Forskerne mener det er fordi jenter er flinkere til å snakke om følelser.

«Søstre ser ut til å oppmuntre til mer åpen kommunikasjon og bedre samhold i familiene.» sier professor Tony Cassidy fra Ulster University.

«Når gutter er sammen, er det en enighet om at man ikke skal snakke om enkelte ting. Jenter har en tendens til å rive ned den veggen.» fortsetter Cassidy.

Sørg derfor for å gi søsteren din en stor klem neste gang du ser henne – ifølge denne studien bidrar hun til å gjøre deg lykkeligere og mer positiv!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!