Den nyfødte babyen døde mens de ventet på et donorhjerte. Da gjorde legen DETTE!

4289

Vanligvis er barnefødsel en gledens begivenhet. Men når lille Lincoln Seay ble født, var alle bekymret. Den lille gutten var allerede i dødelig fare.

Lincoln ble født med en sjelden genetisk defekt, som gjør at organene hans var på feil side. Hjertet hans måtte opereres, fordi det var så svakt at gutten trolig ikke ville ha overlevd uten kirurgi.

Legene i Achorage (Alaska, USA) sørget for at Lincoln ble forsynt med blod og oksygen på kunstig vis. Men de visste at løsningen bare kunne være midlertidig. På lang sikt var det bare en hjertetransplantasjon som ville redde ham. Men situasjonen ble mer og mer usikker, fordi Lincoln ble større, og den kunstige tilførselen av blod og oksygen snart ikke var stor nok. Og foreldrene kunne ikke gjøre annet enn å se på at sønnen kjempet for livet.

I 3 lange måneder ventet de før de omsider fikk høre at et donorhjerte var tilgjengelig. Lincoln ble tatt med til en spesialklinikk i Seattle, hvor legene håpet på å kunne transplantere hjertet snarest mulig. Men tid var i ferd med å løpe ut, og Lincoln ble bare svakere. Selv når det ble klart at hjertet var på vei til sykehuset, ble det et kappløp mot klokken.

Legene gjorde alt de kunne for å holde gutten i live til de fikk det nye hjertet inn i ham.

«De masserte hjertet hans, men det virket ikke. Så de måtte skjære ham opp.» forteller moren.

Kirurgen pumpet Lincolns hjerte manuelt i det åpne brystet hans.

Når det nye hjertet omsider ankom sykehuset og ble satt inn i Lincoln, kunne de bare vente for å se om transplantasjonen var vellykket. Men i et lite øyeblikk så det mørkt ut – Lincoln ble erklært død.

Men så begynte det nye hjertet plutselig å banke igjen. Lincolns kropp tok godt i mot det nye hjertet. Alle kunne puste lettet ut. Gleden var ubeskrivelig!

Donasjonen var anonym, men den reddet livet til lille Lincoln. Og familien kan ikke uttrykke hvor takknemlig de er.

Etter så mye dramatikk kan vi bare håpe at fremtiden blir både lysere og enklere for Lincoln og familien.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!