13. juni 2024

Låven ser utrolig fin ut fra utsiden. Men bare VENT til du ser hva som skjuler seg på innsiden!

Når du tenker på en låve, tenker du sikkert på høner, griser, kyr og alt som hører hjemme på en bondegård. Luksus er iallefall ikke det første man tenker på.

Men etter å ha sett denne låven, skjønner man fort at alt er mulig.

Et par fra den amerikanske byen Jackson i Wyoming hadde en drøm om å bygge sitt eget hjem med et gjestehus. Men de ville ikke bygge et hvilket som helst hus – de ville skape noe helt spesielt.

De innså at de begge elsket gamle låver på landet, alt fra stilen til arkitekturen.

«Med en gang jeg og mannen min kjørte forbi en låve, begynte vi å snakke om den. Vi innså at en låve ville være mye mer interessant å bygge et gjestehus av.» sier de.

Så de kontaktet sin gode venn John Carney, som jobber som arkitekt, og ba ham om å tegnet et hjem til dem – i en låve.

Det arkitekten tegnet er ingenting mindre enn et mesterverk. Selv om det er en gammel låve som har blitt pusset opp, er innsiden både moderne og utrolig vakker.

Den øvre etasjen har bevart litt av den gamle sjarmen til et høyloft, men de korte veggene har blitt erstattet med store fine vinduer, som gir en magisk utsikt over landskapet.

Det er høyt under taket og de gamle takbjelkene har blitt forsterket med nye. Her har paret et lite kjøkken, og et aldri så lite treningssenter.

På soverommet er det store vinduer som gir godt lys og god utsikt.

Nede har eierne virkelig utnyttet låvens størrelse, og bygget en garasje – som rommer en stor samling av gamle biler, motorsykler og sykler.

Akkurat som i overetasjen har takbjelkene og en del av det gamle treverket blitt bevart.

Og huseierne er strålende fornøyd med hjemmet sitt.

«Vet du hva vi elsker med huset? Når du kommer opp innkjørselen, tenker du, ‘for en fin gammel låve’. Men når du kommer inn må du bare si ‘wow!’. Alt er moderne og nytt, det er godt med lys og god takhøyde.» sier de.

Hadde du kunne tenkt deg å bo her?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!