21. juli 2024

Den syke mammaen hadde bare måneder igjen. Så fikk hun plutselig hjelp fra en helt uventet person!

Ingen vil få beskjed fra legen om at man har kreft. Men hvis du i tillegg får vite at du bare har noen måneder igjen å leve, er det trolig den vanskeligste beskjeden du noensinne må håndtere.

Når Nicola Hitchen i mars fikk vite at hun hadde livmorhalskreft, sa legene at hun hadde 4 måneder igjen å leve. Men for tobarnsmoren fra Great Boughton i Storbritannia, var ikke 4 måneder et alternativ.

Istedet for å akseptere legens dødsdom, valgte hun å oppsøke en spesialklinikk i Tyrkia, for å få cellegiftbehandling. Hun meldte seg på fem behandlinger, som hver varte i ti dager. Og etter den første behandlingen, sluttet sykdommen å spre seg.

Den største svulsten hadde krympet og flere av de andre var helt borte. Men behandlingen var ikke gratis, og Nicola innså raskt at pengene ville ta slutt innen hun hadde vært gjennom fem behandlinger. Hun måtte skrape sammen over 500.000 kroner – penger som verken hun eller familien hadde.

Det var da eks-mannens nye kone kom inn i bildet.

Claire Hitchen er stemor til Nicolas to gutter, og eks-mannens nye kone. Når hun fikk høre at Nicolas penger og liv var i ferd med å ta slutt, visste hun at noe måtte gjøres. Derfor bestemte hun seg for å sette i gang en innsamlingsaksjon på internett, for å gjøre Nicola kreftfri.

«Det er ikke noe alternativ. Guttene trenger moren sin, og hun fortjener muligheten til å se dem vokse opp og starte egne familier.» skriver Claire på nettsiden.

I skrivende stund har de fått inn nesten halvparten av det nødvendige beløpet, og det går stadig fremover. Men Nicola selv sier at hun aldri hadde forventet at det skulle ta av som det gjorde.

«Jeg er helt overveldet. Alle, spesielt Claire, har vært fantastisk. Jeg trodde ikke folk likte meg så mye.» sier hun.

Claires initiativ er ikke bare beundringsverdig, men det var nødvendig for å redde Nicolas liv.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!