4 dager etter fødselen, havner mammaen i koma. Da oppdager legene feilen de har gjort, og får panikk!

7298

For Lindsey Hubley og henne forlovede Mike Sampson, forandret livet seg drastisk da sønnen deres ble født.

Det er forsåvidt ikke noe uvanlig at livet blir annerledes når man får barn, men i dette tilfellet var det en feil fra legenes side – som gjorde det hele til et skremmende mareritt.

2. mars fødte Lindsey sønnen Myles, og da hun så han for første gang, var gleden ubeskrivelig. Dessverre ble de kommende dagene preget av alt annet enn glede.

To dager etter fødselen, fikk familien dra hjem fra IWK Health Center.

Men lykken over å ha sin nyfødte sønn hjemme ble kortvarig.

Lindsey fikk plutselig ubehagelige smerter i magen, bare timer etter å ha kommet hjem. Neste morgen var smerten så sterk at hun måtte på akuttmottaket.

Lindsey, Mike og den nyfødte sønnen deres dro til sykehuset klokken 9 om morgenen, men ingen av legene kunne fastslå hva som var årsaken til smertene. De fortalte henne at det mest sannsynlig var forstoppelse.

Men det tok ikke lang tid før hun måtte på sykehuset igjen. Da dro hun på Queen Elizabeth II-sykehuset, hvor hun fikk en alvorlig diagnose.

Legene fant ut at Lindsey hadde nekrotiske vevsinfeksjoner, «kjøttetende bakterier» var diagnosen. Og tilstanden ble bare verre. Lindsey var i alvorlig septisk sjokk, og måtte opereres umiddelbart. Etter operasjonen ble hun lagt i kunstig koma.

Konsekvensene for den nybakte mammaen var knusende – både armer og ben måtte amputeres.

I en pressemelding den 11. oktober annonserte Lindsey og familien at de kommer til å gå til sak mot IWK Health Center og legene der.

Familiens advokat sier at Lindsey har kommet seg overraskende bra etter alt det tragiske som har skjedd.

«Hun er virkelig en fighter, og hun har hatt en utrolig positiv og bestemt holdning hele tiden. Hun kjemper videre, gjennom alle vanskelighetene og gleden av å ha en nyfødt baby.» sier advokat Raymond Wagner.

Lindsey er ikke bare ute etter å «ta» sykehuset. Det viktigste for henne er å kunne bidra til å forhindre at det samme skjer med andre.

Forøvrig er sønnen Myles i god helse.

Ingen kvinner skal måtte risikere livet sitt når de føder. Det er helt uhørt å sende hjem en nybakt mamma med store smerter i magen.

Del gjerne artikkelen for å vise Lindsey din støtte!