8 ting som skjer med kroppen din hvis du begynner å spise 1 spiseskje honning hver dag. Utrolig!

102511

I all tid har mennesker prøvd å finne den perfekte maten som kan holde kroppene våre i god helse, men som også smaker godt.

Men vi trenger faktisk ikke å ty til avanserte mirakeltabletter og kosttilskudd. Noen ganger er det nok å lete litt i naturens eget apotek.

Honning er et godt eksempel på dette. Honning er kjent for å ha en rekke sunne egenskaper, men ikke alle har kontroll på nøyaktig hva honning kan hjelpe med.

Her er 8 ting som skjer med kroppen din hvis du begynner å spise honning hver dag:

1. Renere hud

Honning inneholder antioksidanter, vitaminer og proteiner som ved regelmessig konsumering kan rense kroppen for ulike toksiner.

I tillegg vil honningens antibakterielle egenskaper forbedre vilkårene for at huden din skal ha det bra.

Mange lager for eksempel «honningmasker», og opplever at det fungerer bra. Honningens egenskaper kan gjøre huden godt, og den virker beroligende og gledende.

2. Gå ned i vekt

Hvis man har noen ekstra kilo, pleier legene å anbefale at man følger med sukkerinntaket. Honning er et veldig sunt supplement som søtningsmiddel, som holdet blodsukkeret stabilt og kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Honning inneholder vitamin B6, folsyre, vitamin C, jern, kalsium, natrium, sink, kalium og fosfor, mineraler og vitaminer som er kjent for å øke stoffskiftet.

Studier har også vist at en diett med honning kan redusere risikoen for kardiovaskulære sykdommer hos overvektige mennesker.

3. Senker kolesterolet

Honning inneholder ikke kolesterol i det hele tatt. Tvert imot, mineralene og vitaminene bidrar til å redusere nivåene av «dårlig» kolesterol, skriver BBC og henviser til studier ved blant annet University og Illinois.

Daglig inntak av honning har også en gunstig effekt på nivået av antioksidantforbindelser i kroppen, som også antas å bekjempe kolesterol.

4. Styrker hjertet

Forskning viser at antioksidantene i honning kan forhindre arterier å trekke seg sammen, og hjelper dermed mot en rekke hjertesykdommer.

I en studie ble 25 menn i alderen 18 til 68 gitt en blanding av vann og 4 spiseskjeer honning. Det viste seg at dette forbedret nivåene av antioksidanter i blodet deres, skriver Daily Mail.

5. Bedre hukommelse

Å spise honning ser ut til å kunne bekjempe stress – men visste du at det kan styrke hukommelsen også?

En studie fra 2011 viste at kvinner i overgangsalderen, som fikk 1 ss honning om dagen, fikk bedre hukommelse.

Honning kan også hjelpe kroppen å absorbere kalsium, noe som har en gunstig effekt på hjernefunksjonen, ifølge forsker Matthey Brennecke.

6. Bedre søvn

Honning kan hjelpe deg hvis du har problemer med å sove. Som sukker, kan honning føre til en økning i insulin, og slippe løs serotonin – et signalstoff som forbedrer humør og gjør oss glade.

«Kroppen omdanner serotonin til melatonin, et kjemisk stoff som regulerer lengden og kvaliteten på søvn.» sier Rene Ficek, ledende ernæringsfysiolog ved Seattle Sutton Healthy Eating.

7. Friskere mage

Honning har antibakterielle egenskaper, så mange anbefaler å spise en skje med manukahonning på fastende mage.

Dette enkle ritualet kan bidra til å forhindre ulike sykdommer forbundet med mage- og tarmkanalen, ifølge flere studier. Når honningen passerer gjennom magen, kan den motvirke bakterier og helbrede små sår i slimhinnen, mener forskerne.

8. Gjør deg avslappet

Noen tror meg ikke når jeg sier at et glass varm melk med litt honning hjelper meg å sovne lettere.

Men hvis du ikke stoler på meg – hør på forskerne:

En nederlandsk studie viste at bare varm melk kan virke beroligende og motvirke søvnproblemer. Honning spiller også en viktig rolle i denne klassiske kuren: for at aminosyren tryptofan i melken skal kunne virke, trenger den litt hjelp av insulin. Det lages i kroppen når vi spiser noe søtt, og derfor passer det perfekt med en skje honning som smelter i melken.

Bonustips: Honning med hvitløk!

Hvitløk er en annen kraftig naturmedisin, med sterke antiseptiske og helbredende egenskaper – så hvorfor ikke kombinere de to?

Både honning og hvitløk er bra for å styrke immunforsvaret, og derfor passer denne kombinasjonen godt i forkjølelsessesongen.

Du trenger følgende ingredienser:
– 3-4 hvitløksfedd
– En kopp rå honning
– En liten krukke med lokk

Hakk hvitløken i små biter. Legg dem i krukken og hell honning over. Sett lokket på krukken, og la blandingen stå i noen dager. Da en teskje hver dag, på tom mage, og du vil forhåpentligvis føle at kroppen har det bedre etter noen dager!

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!