Mammaen får sjokk når hun finner babyen sin i armene på en fremmed. Da sier han 5 ord som rører henne til tårer!

7287

Det er godt dokumentert at fysisk kontakt har en helbredende effekt på oss mennesker, spesielt når det gjelder for tidlig fødte babyer. For foreldrene kan det være vanskelig å være borte fra babyen, om det så bare er i noen sekunder. Man vil definitivt være på sykehuset hele tiden.

Men noen ganger må man dessverre forlate sykehuset for å gjøre noen ærend. Mange føler seg sikkert dårlig hvis man må forlate barnet på sykehuset, men da gjelder det å ikke klandre seg selv for hardt.

Men på Atlanta Children’s Hospital i USA, er det en person som har gjort livet enklere for nybakte foreldre. David Deutchman er den såkalte sykehusbestefaren, og har vært det de siste 12 årene.

For 15 år siden trakk David seg tilbake etter en lang og vellykket karriere innen internasjonal markedsføring. Da, som så mange andre pensjonister, følte han at han hadde veldig mye ledig tid, og visste ikke helt hva han skulle fylle dagene med. Han ga noen forelesninger på noen universiteter i nærheten av hjembyen, men ønsket fortsatt å gjøre noe mer.

Da skjønte han at han muligens kunne gjøre en innsats for de nyeste tilskuddene til verden. Han dro til sykehuset og spurte om de trengte noen frivillige av noe slag. I ett år bidro han på barneavdelingen, og fant senere ut at de trengte bedre omsorg ved den neonatale intensivavdelingen.

«Før jeg visste ordet av det, holdt jeg plutselig små babyer.» sier David.

«Og nå har 12 år passert.»

82-åringen er gift og har to døtre i 50-årene, som har egne barn. Han forteller at jobbet på sykehuset ikke bare har hjulpet barna, men at det også har vært en velsignelse for han.

«Det er veldig fint og det gir meg så mye tilbake, ikke minst fordi babyen gråter og jeg får trøste dem. Dette er noe jeg elsker, men ikke bare på grunn av babyene. Hele atmosfæren på sykehuset er fantastisk.»

Men han gjør det ikke bare for seg selv og babyene – også for foreldrene. Det sies at han ofte låner ut sine store armer til mødre og fedre som trenger å gråte en skvett.

«Jeg snakker med mødrene og noen ganger holder vi hender. Det er like viktig å holde en mors hånd som en babys. Det er mye stress for foreldre i dag, og å ha noen som forteller de at de skal gå å spise frokosten sin uten å bekymre seg for babyen, betyr veldig mye for dem. Det er viktig.» sier David.

Det vet mammaen til lille Logan godt. Hun drar hjem til datteren sin hver kveld, men hver morgen kommer hun til sykehuset for å være sammen med sin for tidlig fødte sønn. Han var bare 25 uker gammel da han så verdens lys, og moren følte seg dårlig for at hun ikke kunne være på sykehuset døgnet rundt.

Det var da alt forandret seg. En morgen da hun kom på sykehuset, så hun at David satt i en stol og holdt sønnen hennes i armene sine.

«Hei, jeg er sykehusets ekstrabestefar.» sa han. Og det var da mammaen brøt ut i gråt.

Skyldfølelsen hennes forsvant og mens hun prøvde å bekjempe tårene, tok hun et bilde av David og Logan. Bildet ble publisert på Facebook-siden til sykehuset, og har siden fått enorm oppmerksomhet.

«Dette er bare et bilde av et fantastisk øyeblikk, med en legende av en sykehusfrivillig – som holder både foreldre og barn i hendene – og har gjort det i 12 år.» skrev de under bildet.

David er bare glad for å hjelpe de små babyene og foreldrene gjennom den vanskelige tiden.

«Hvis det er noe jeg kan gjøre for at folk skal føle seg tatt vare på, så er det det jeg skal gjøre.»

Heldigvis har flere fjernsynskanaler og aviser plukket opp historien, og gitt denne fantastiske helten oppmerksomheten han fortjener.

Møt David i videoreportasjen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!