Tobarnsfaren skulle bare vaske håret hos frisøren. Men 3 dager senere kjemper han for livet på sykehuset!

5122

For 6 år siden satt Dave Tyler hos frisøren, og så frem til å få håret vasket og klippt. Men etter den dagen skulle hele livet hans forandres.

Da han var på vei til et møte 3 dager etter frisørbesøket, kollapset han, og mistet følelsen på høyresiden av kroppen. Dave ble fraktet til sykehuset med ambulanse, hvor han til sin store forskrekkelse fikk vite at han hadde fått slag.

Dave, som er 45 år gammel, kan ikke lenger kjøre bil og sliter med balansen som følge av slaget. 6 år etter hendelsen lider han fortsatt av komplikasjoner.

Men hvordan skjedde det?

Det var i frisørsalongen det hele begynte.

Utenkelig nok, fikk Dave en blodpropp da hodet hans ble bøyd bakover når håret skulle vasket. Du kjenner sikkert til prosedyren og vet hvordan det gjøres, men denne gangen var det noe som gikk galt.

Nå ønsker Dave å advare andre, slik at ingen må oppleve det samme som han.

Ulykken ble en stor nyhet i England, og Daves advarsel spredte seg rask. Han tok også saken til retten, og frisørsalongen måtte betale han en erstatning på 900.000 kroner.

Og det ser ut til at Dave ikke er den eneste som har blitt rammet av dette.

«Beaty Salon Stroke Syndrome», som det kalles, er et begrep som har blitt brukt siden 1993.

Tidligere i år ble en annen britisk kvinne utsatt for det samme.

Stillingen som vanligvis brukes for sjamponering og vasking av hår, med hodet hengende bakover og nakken på kanten av vasken, kan redusere blodtilførselen til hjernen, og i enkelte tilfeller føre til slag hos eldre – ifølge studier.

For å hindre at dette sjeldne, men potensielt dødelige problemet oppstår, anbefaler leger alle eldre ikke bøyer nakken mer enn 15 grader bakover, spesielt hvis personen har problemer leddgikt i nakken eller blodsirkulasjonen til hjernen.

Ifølge Dave kan dødsulykker også forhindres av myke puter og håndklær.

«Salongen må sørge for at puter er tilgjengelig, at kundene blir tilbudt dem, og at personalet er klar over syndromet.» sier han.

Ingen skal måtte oppleve det Dave gjorde, men sammen kan vi forhindre at dette skjer med flere.

Del denne informasjonen med vennene dine på Facebook!