21. juli 2024

Etter terrorangrepet i Barcelona: Nå går hele verden sammen for å hedre ofrene!

Minst 13 personer ble drept, og om lag 20 personer ble skadet da en hvit varebil kjørte inn i en folkemasse i sentrale Barcelona på torsdag. Etter at politiet bekreftet at det var et terrorangrep, har ledere over hele verden handlet sterkt for å hedre ofrene og deres pårørende.

Det var sent på torsdags ettermiddag en hvit varebil kjørte rett inn i folkemengden i gågaten La Rambla i Barcelona, men hensikt om å drepe. Hendelsen, som klassifiseres som et terrorangrep, har fått hele verden til å reagere. Blant annet USAs president Donald Trump, som skriver på Twitter:

«USA fordømmer terrorangrepet i Barcelona, Spania, og vil gjøre det som trengs for å hjelpe til. Vær tøffe, vær sterke, vi elsker dere!»

I natt ble tårnet på World Trade Center i New York opplyst i det spanske flaggets farger for å hedre ofrene, og mange andre land har uttrykt sin støtte. Eiffeltårnet i Paris slukket lysene i natt, til ære for alle som er berørt av angrepet.

En annen bygning som brukes til å hedre ofrene, er rådhuset i Tel Aviv, Israel – også det er opplyst i det spanske flaggets farger.

Ved lunsjtid i dag, kommer blant annet Spanias statsminister Mariano Rajoy, sammen med andre institusjoner, til å ha ett minutts stillhet på Plaza de Catalunya i sentrum av Barcelona.

«I dag er kampen mot terrorisme den høyeste prioriteten for frie og åpne samfunn som vårt. Det er en global trussel, og det kreves et globalt svar på trusselen.» sa statsministeren til The Telegraph.

I dag går alle våre tanker til ofrenes slektninger.

Vær vennlig og del denne artikkelen for å hedre alle ofrene og de pårørte!