23. juli 2024

20-åringen døde plutselig av hjertestans. Men ved obduksjonen avsløres den sjokkerende årsaken!

20 år gamle Abbey Parkes fra England hadde hele verden for sine føtter. Hun studerte jus, bodde i sin egne lille leilighet, og planla en felles fremtid sammen med kjæresten sin. Hun var godt likt av alle, og hadde et godt forhold til familien sin.

Ting kunne ikke ha vært bedre. Men så skjedde det noe forferdelig og uventet…

På slutten av året i fjor, fikk hun plutselig sterke smerter i brystet. I tillegg var hun kvalm, hadde ofte hodepine, og smerter i den høyre delen av kroppen. Hun dro umiddelbart til legen, men han skrev bare ut noen smertestillende medisiner og sendte henne hjem.

Den unge kvinnen bekymret seg derfor ikke noe mer.

Men bare to uker senere, ble Abbey funnet bevisstløs, av broren Liam. Hun hadde fått hjerteinfarkt. Hun ble fraktet til sykehuset, men det var for sent. Livet hennes kunne ikke reddes.

Legene skjønte ikke hva årsaken bak hjerteinfarktet var. Abbey ble derfor obdusert, og det var da den sjokkerende grunnen tydelig: hun hadde fått blodpropp i lungene, forårsaket av p-pillene hun brukte.

«Abbey døde av en komplikasjon med prevensjonsmiddelet Logynon. I tillegg led hun av Faktor-V Leiden, noe som gjorde at hun hadde spesielt høy risiko for å få blodpropp.» sier Dr. Margaret Jones.

I puberteten var Abbeys hormoner så ute av balanse at legen anbefalte at hun tok pillen jevnlig. Da var hun bare 14 år gammel. Millioner av unge jenter tar prevensjonspiller hver dag uten bivirkninger, men på grunn av Abbeys Faktor-V Leiden, fikk hun fatale konsekvenser.

Blodproppen i Abbeys lunger hadde bygd seg opp i flere år, og ble bare verre da hun begynte å ta p-piller. Det først til slutt til at hun fikk hjerteinfarkt, og døde.

Abbeys familie ble helt knust. De kunne rett og slett ikke tro hva som hadde skjedd. Faktor-V Leiden er en ekstremt sjelden genetisk mutasjon, og Abbey kunne ha vært i live i dag hvis den hadde blitt oppdaget tidligere.

Moren hennes vil nå advare andre foreldre, slik at ingen andre må oppleve noe så grusomt som å miste barnet sitt.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!