Den unge kvinnen gikk på kjøkkenet og hentet en tablett. Når hun våknet neste morgen, var fingertuppene døde!

7294

Advarsel: Sterke bilder

Australske Elle Lietzow og familien hennes har hatt det tøft. Elle har lidd av en forferdelig spiseforstyrrelse i årevis, forårsaket av noen ekstra kilo hun hadde i barndommen – som hun ble mobbet for.

I desember 2015 tok sykdommen nesten livet av henne – hun veide bare 36 kilo!

Men da Elle begynte å få sansen for vegansk mat, fikk hun endelig tilbake gleden av å spise igjen. Hun delte kampen sin mot sykdommen på internett, og begynte også å dele mange deilige oppskrifter på sunne måltider. Hun fikk raskt mange tilhengere og støttespillere i sosiale medier.

Men depresjonen og den dårlige selvtilliten som i utgangspunktet var årsaken til at hun fikk spiseforstyrrelser, forble som den var. Hun var usikker på fremtiden, følte seg som en taper, og ble mer og mer overbevist om at hun bare var en byrde for venner og familie.

En morgen i 2016, kranglet Elle med moren og søsteren sin. Presset for å være «normal» var for tungt. Hun tok en stor mengde tabletter, og skylte dem ned med alkohol. Hun ble liggende bevisstløs i sengen sin, men heldigvis fant foreldrene henne i tide.

På sykehuset ble hun lagt i kunstig koma.

Blodtrykket hennes var farlig lavt, og legene måtte derfor gi henne sterke legemidler for å få det opp igjen. Med medisinen hadde en forferdelig bivirkning på jenta: Blodsirkulasjonen til tre av fingrene på den venstre hånden hennes stoppet – og fingrene døde.

Fingertuppene hennes ble helt svarte og tørre, og måtte amputeres.

Etter selvmordsforsøket og de forferdelige konsekvensene for helsen hennes, publiserte Elle en video av at stingene på fingertuppene hennes ble fjernet. Men hun var i overraskende godt humør.

Hun forteller at hun etterhvert skal få proteser på fingertuppene. Hun anser seg selv som heldig etter å ha overlevd den dramatiske hendelsen – og det har gitt henne mot. Hun er nå fast bestemt på å få sine psykiske problemer under kontroll.

Se videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!