21. juli 2024

Ny farlig trend blant ungdommer som fester. Dette kan medføre hjerneskade, og i verste fall død!

De fleste av oss har sikkert noen ungdommer i nabolaget vårt som liker å feste. Det er forsåvidt ganske vanlig. Noe annet som lenge har vært vanlig, er at ungdommer reiser utenlands for å feste – og denne trenden ser ut til å bli større hvert år.

Det er ingen hemmelighet at der er skadelig å drikke alkohol, og nesten hver dag advares vi mot mye typer narkotika i ungdomsmiljøene – og her kommer en ny advarsel:

Den nye trenden omfatter en ballong fylt med lystgass.

Partydopet selges billig på ulike feriesteder som Rhodos, Magaluf og Ayia Napa. Det selges på stranden, så vel som på nattklubbene.

«Folk forstår ikke hvor farlig dette er, Det er ren gamling med livet.» sier overlege Merete Vevelstad ved Oslo Universitetssykehus.

Den største faren er at gassen i mange av disse ballongene ikke er blandet med oksygen. Og en uvitende kjøper kan ha vanskelig for å vite nøyaktig hvor mye han inhalerer.

«Hvis du trekker inn ren lystgass, er det som om du har reist opp til Mount Everest på noen sekunder. Hjernen din håndterer det bare i noen sekunder før du blir bevisstløs, eller i verste fall dør.» fortsetter Vevelstad.

Den nye trenden er med andre ord ikke noe å spøke med!

Del denne artikkelen for å spre denne viktige informasjonen!