Ansiktet hennes ble ødelagt av et monster. Men fire år senere ser hun helt annerledes ut!

178588

Hvert år politianmeldes omkring 30.000 tilfeller av mishandling mot kvinner. I halvparten av tilfellene har offer og mishandler et nært forhold til hverandre.

Mishandlingen kan være vanskelig å oppdage – for det trenger ikke å være synlige blåmerker eller sår. Psykisk mishandling er i flere tilfeller mer fremtredende. Trusler og krenking er ofte en del av hverdagen til kvinner i slike forhold.

Connie Culp ble rammet av det utenkelige, av hennes en gang elskede ektemann Tom. Nå ønsker hun å fortelle sin historie, for å hjelpe kvinner over hele verden.

«Han ble sjalu når folk så på meg. Og det var ikke bare menn. Kundene likte meg, og det gjorde kollegene mine også.» sier hun.

Paret begynte å få økonomiske problemer, da baren de drev sammen ikke var lønnsom nok.

«Det hadde også en negativ effekt på forholdet vårt.» forteller hun.

Problemene var der, men de var fortsatt håndterlig.

Tom var en veldig lidenskapelig ektemann, men han hadde store problemer med sjalusi og humørsvingninger. Han begynte å miste kontrollen, og det gikk utover Connie. Han begynte å slå henne.

Men Connie tilgav ektemannen, om og om igjen. Den godtroende kvinnen trodde bare han var under tungt press på grunn av familiens økonomiske situasjon. Dessuten trodde hun Tom fortsatt elsket henne som da de først ble forelsket som tenåringer. Bare de ryddet opp i de økonomiske problemene, ville alt bli greit – tenkte hun.

Men det ble ikke bedre. De fysiske og psykiske overgrepene eskalerte.

«Det verste var ordene han sa, og den daglige trakasseringen. Det var mørke skyer som svevde over oss, men jeg trodde aldri at noe som dette skulle skje. Det skjedde den natten han mistet seg selv.»

Connie snakker om den skjebnesvangre natten i september 2004. Da brøt det ut et stort slagsmål mellom henne og mannen. Tom tolererte ikke at hun snakket med en annen mann – da skjedde det forferdelige.

Den en gang elskede ektemannen Tom ble omgjort til et rasende monster. Han trakk frem en pistol, og skjøt henne i ansiktet.

Connie beskriver øyeblikket som det verste i livet hennes:

«Jeg husker da han pekte pistolen mot meg. Jeg husker da han skjøt meg.»

Hun overlevde skuddet, men ansiktet hennes ble fullstendig ødelagt.

Men i desember 2008, var Connie på vei tilbake. Tom er i fengsel, og hun har forlatt ham for godt. I tillegg har hun gjennomgått en ansiktstransplantasjon – den første av sitt slag i USA. Operasjonen tok 23 timer, og rehabiliteringen etter tok 2 år.

I dag lever Connie et normalt liv igjen. Hun har foreldreretten over sine elskede barn, og det grusomme monsteret er i fengsel.

Hun vet også at utseende ikke spiller noen rolle, så lenge sjelden har det bra.

«Det er ikke mitt ansikt, men jeg bryr meg ikke. Jeg er fornøyd med det.» sier hun.

Nå har Connies historie blitt en inspirasjon for kvinner over hele verden, som er ofre for vold i hjemmet. Hun ønsker å spre det viktige budskapet sitt til så mange som mulig:

«Vær årvåken på hva partneren din sier. Hvis han sier at han kommer til å skade deg, så kommer han til å gjøre det. Det blir ikke bedre.»

Få med deg hele historien i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen for å spre Connies viktige beskjed!