Nesten ingen våger å gå over denne broen. Etter en nærmere titt, skjønner du HVORFOR!

27527

Turister fra hele verden reiser til Zhangjiajie i Kina, for å besøke en bro. Jeg antar at ingen av dem er spesielt redd for høyder, for dette er ikke en hvilken som helst. Det er nemlig verdens lengste og høyeste glassbro!

Det er et stykke ingeniør- og arkitektkunst som tar pusten fra alle – og den er definitivt ikke for folk med høydeskrekk.

Broen ligger i den kinesiske nasjonalparken Zhangjiajie, og er også plassen for verdens høyeste strikkhopp. I tillegg holder den 7 andre verdensrekorder.

Broen er nesten en halv kilometer lang og ligger 300 meter over bakken, mellom to gigantiske klipper. Det sies at skaperne av filmen «Avatar» fikk sin inspirasjon fra denne nasjonalparken da de skulle designe planeten «Pandora».

Man kan jo spekulere på om broen er trygg, da store deler av den er av glass, men sikkerhet var førsteprioritet da den ble designet av arkitekten Haim Dotan i Tel Aviv. Broen består av 4 gigantiske søyler og en stålramme med til sammen 120 hull i. Hullene er dekket av 3 lag med tungt og sterkt glass. Hvis det øverste glasset mot all formodning skulle sprekke, skal de 2 nederste lagene forsatt holde.

Før åpningen i august 2016, ble det utført en rekke demonstrasjoner, for å vise hvor sikker broen er.

Broen kan være 800 personer om gangen. Når broen åpnet, ble det anslått at opptil 8000 turister ville besøke den hver dag. Men interessen gikk rett til værs, og når har broen i overkant av 80.000 besøkende hver dag.

Hadde du turt å gå over denne broen? Ta en titt på videoklippet nedenfor og tenkt deg godt om. Nevnte jeg at det ikke er noe for folk med høydeskrekk?

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!