21. juli 2024

Etter at legene har parkert jentas seng, merker de noe under dyna. Og de kan ikke tro hva de ser!

22-åringen Sam Hemming så ut til å ha alt på stell. Den unge engelske jenta studerte jus, hadde strålende karakterer, og så frem til livet som advokat.

Men en dag var hun og kjæresten involvert i en trafikkulykke – som ville forandre livene deres for alltid.

Bilen deres skrenset, og de havnet i grøfta. Bilen rullet rundt flere ganger før den omsider stoppet. Kjæresten kom unna ulykken uten skader, men Sam ble slengt ut gjennom frontruten. Hun fikk knust glass i hele ansiktet, og flere brudd i nakken.

Hun ble flydd til nærmeste sykehus med helikopter, og selv om hun fortsatt var i live, ga legene familien lite håp. Sams liv så ut til å være på vei mot en tragisk slutt.

Etter seks tilsynelatende endeløse timer på operasjonsbordet, måtte Sam legges i kunstig koma. Men etter 19 dager, fortalte legene familien at Sam aldri ville våkne igjen. Da måtte moren da sin verste avgjørelse noensinne: Å slå av maskinene som holdt datteren i live.

Men da moren skulle ta farvel med datteren, like før maskinene skulle slås av, la hun merke til at noe rørte seg under dyna. Sam viftet med tærne! Like etter våknet hun.

Og selv om den høyre delen av hjernen hennes ble ødelagt i ulykken, er den venstre halvdelen helt upåvirket. Med enorm innsats, klarte Sam, med hjelp fra spesialister, å aktivere denne halvdelen, slik at hun sakte men sikkert kunne få livet sitt tilbake.

Det var en lang og tung vei, men gradvis lærte den unge studenten seg å snakke og gå igjen.

«Jeg husker ingenting fra ulykken. Det siste jeg husker er skoleavslutningen. Nå kan jeg gå korte avstander, og konsentrere meg om å bli helt frisk igjen.» sier hun.

Fremfor alt, ønsker Sam å takke legene og spesialistene som reddet livet hennes. Og planene om å bli advokat har hun ikke lagt fra seg. Nå som hun har fått en ny sjanse i livet, er hun mer innstilt på å nå målene sine enn noen gang.

Det er utrolig hvor fort livet kan ta en uventet vending. Men denne unge jenta er utrolig sterk og modig, og kjempet seg gjennom forferdelighetene. Vi ønsker henne og familien lykke til videre!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!