13. juni 2024

Frisøren oppdaget en flekk i hodebunnen på kunden. Da reddet hun livet hennes!

Da Eileen Korey fra Lakewood i Ohio (USA) skulle til frisøren Kari Phillips, var planen at håret skulle børstes og farges.

Men da Phillips gjorde seg klar, oppdaget hun noe i Eileens hodebunn.

«Har du slått hodet ditt?» spurte hun den trofaste kunden sin. Det hadde hun ikke.

«Jeg ser noe jeg ikke liker.» forsatte Phillips. Hun tok et bilde av Eileens hodebunn med mobiltelefonen sin, og viste henne bildet. Nå begynte Eileen å bli bekymret.

I hodebunnen hadde Eileen fått en føflekk på størrelse med en 10-kroning. Føflekken var uregelmessig i fargen, og så mer ut som et blåmerke. Eileen er hos Phillips hver tredje uke for å farge håret, og føflekken var ikke der på det forrige besøket. Eileen ble redd for hva det kunne være, og bestilte seg umiddelbart en time hos legen.

Og legen hadde forferdelige nyheter: føflekken var kreft, men i et svært tidlig stadium. Hun er allerede i gang med behandling, og sannsynligheten for at hun blir helt kvitt sykdommen er på oppmuntrende 90 prosent.

Hudkreft er en spesielt snikende kreftform, som ofte er dødelig. Hvis det oppdages tidlig, er det dog stor sannsynlighet for å bli kvitt sykdommen. Så hvis du leter etter mistenkelige føflekker på kroppen, ikke glem å sjekke hodebunnen.

Eileen er utrolig takknemlig for at Phillips oppdaget føflekken og varslet henne om den.

«Takk Gud for at du fant den. Du reddet livet mitt!» sa hun.

Heldigvis gikk det bra i dette tilfellet, men det er ikke alle som er like heldige. Oppsøk lege hvis du oppdager noe uvanlig på kroppen din, og ikke vær redd for å si ifra hvis du ser noe på andre.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!