19. juli 2024

Denne advarselen om flått sprer seg på rekordtid. Dette er virkelig noe ALLE bør vite!

Etter at norske Katrin la ut dette bildet av en flått på Facebook, har det spredd seg som ild i tørt gress over hele nettet.

Disse små krypene dukker opp hvert eneste år, og vår og sommer er høysesong for dem. Det er kanskje flest av dem om våren, men vi har ofte større sjanse for å bli bitt av dem på sommeren, siden det er da vi nordmenn er mest ute.

Men bildet som Katrin la ut viser oss noe svært viktig, nemlig hvorfor man skal brenne flåtten etter at man har fjernet den fra seg selv, familiemedlemmer eller et husdyr: Da kan nemlig dette skje:

Under bildet skriver Katrin:

«Om du fjerner en flått så brenn den, for om du lar den ligge så klekkes eggene dens etter to uker og da finnes det plutselig 100 nye flått. Denne her fjernet jeg fra hunden min Dio og la i et glass. Dio er en veldig snill border collie på 15 år som elsker turer i skogen. Dessverre lider han av kreft, men han er veldig glad og optimistisk. Så hva enn du gjør, brenn flåtten etter at du har fjernet dem.»

Bildet har blitt delt over 1100 i skrivende stund – og godt er det! DEL dette med vennene dine på Facebook slik at de også kan bli advart!