Forskernes beskjed: Drikk kaffe, for da lever du lengre!

595

Er du en av dem som elsker kaffe, og gjerne drikker kaffe jevnlig? Så bra! Ifølge denne nye forskningen har du store sjanser for å leve lengre!

Forskeren Veronica W. Setiwan er ern av forskerne bak dette, og sier: «Det er tydelig at kaffe kan inngå i et sunt kosthold og livsstil.»

Forskere har tidligere oppdaget at det finnes flere store fordeler med å drikke kaffe. Nå har det altså kommet nye resultater som viser hvor bra dette sorte gullet er for deg. To nye studier har blitt publisert i Annals of Internal Medicine, og disse viser faktisk at kaffe kan hjelpe mennesker å leve lenger.«Vi kan ikke direkte si at kaffe vil forlenge livet ditt, men vi ser et samarbeid. Om du drikker kaffe, drikk i vei! Om du ikke er en kaffedrikker så bør du overveie å bli det,» sier forskeren Veronica W. Setiawan.

Og studiene er ganske store i omfang: Den første ser nærmere på statistikker over dødeligheten hos 520 000 personer som drakk og ikke drakk kaffe, samlet fra over ti europeiske land. Den andre fulgte 180 000 personer gjennom en periode på 16 år.

Og resultatene er klare: Studiene viser at de som drakk en kopp kaffe om dagen hadde 12 prosent lavere risiko for å dø for tidlig. Og enda bedre: For de som drakk tre kopper var resultatet 18 prosent lavere i forhold til de som ikke drakk kaffe!

Setiawan begrunner resultatene slik: «Kaffe inneholder mange antioksidanter og fenoler som spiller en viktig rolle i forebyggingen av kreft.»

Man kan også fra disse resultatene anta at kaffe minsker risikoen for å dø av slag, diabetes, hjerte-og karsykdommer, lunge- og nyresykdommer, samt sykdommer i fordøyelsessystemet.

Dette er gode nyheter for oss i Norge, da vi kommer inn som nr. 2 i oversikten over de landene som drikker mest kaffe. I gjennomsnitt drikker nordmenn 1.98 kopper kaffe om dagen, så vi er godt på vei mot tre om dagen!

Hvor mange kopper kaffe drikker du om dagen? DEL gjerne dette med vennene dine på Facebook, slik at de også får vite om denne viktige forskningen!

 

Kommentarer

kommentarer