Kvinnen sover på den skitne gata. Fem dager senere får hun sjokk av det en fremmed gjør!

5979

Ingen mennesker fortjener å være hjemløse. Likevel er det et problem mange steder i verden.

60 år gamle Irene hadde vært hjemløs i 10 år – helt alene.

Men lykken kom da hun møtte et skikkelig godhjertet menneske. Elvis Summers nektet å gi opp håpet for kvinnens fremtid.

For 10 år siden, ble Irene McGee, eller «Smokie» som hun kaller seg, hjemløs. Da mannen hennes døde, mistet hun det felles hjemmet deres, og tok til gatene i Los Angeles i håp om en bedre fremtid.

Irene var mye i et nabolag, og hadde funnet en plass hun tilbrakte mye tid på.

I ett av husene i nærheten bodde 37-åringen Elvis Summers. Flere ganger i uken gikk Irene bort til ham å spurte om han hadde noen tomflasker – som han gjerne ga henne.

Men ikke lenge etter deres første møte, begynte Elvis å tenke. Han så at den 60 år gamle kvinnen sov ute – alene. Det syntes han var alt annet enn greit. De to begynte å snakke, og en dag ga han Irene et forlag. En plan som ville forandre alt.

«Hun er et menneske som oss andre. 60 år gammel, mamma og bestemor, og hun sover på de skitne gatene. Det er ikke riktig.» sier Elvis.

Elvis spurte Irene om han ikke skulle bygge et hus til henne. Overlykkelig, men sjokkert takket hun ja – og med 4000 kroner i lommen, dro Elvis for å handle materialer.

Med hjelp fra noen lokale foretak, fikk han det han trengte, og begynte prosjektet.

«Jeg ønsket å bygge det trygt, slik at hun kunne føle seg trygg og varm.» sier Elvis.

5 dager senere fikk Irene sitt livs overraskelse: Plutselig kom et lite hus på hjul, trillende langs fortauskanten – og Elvis hadde oppfylt løftet sitt til Irene. Han var ferdig med å bygge huset, og Irene trenger ikke lenger å sove utendørs.

«Jeg er så glad, nå skal jeg begynne å lete etter en jobb.» sier hun.

Elvis kom til enighet med myndighetene i Los Angeles om at huset kunne bli stående på gaten, så lenge det ble flyttet hver 72. time. I tillegg begynte han kort tid etterpå med enda et prosjekt, for å bygge flere mini-hus til hjemløse.

Lær mer om Elvis og prosjektene hans i videoen nedenfor.

Del gjerne artikkelen med dine venner på Facebook!