Hold myggen unna denne sommeren. Ved å plante noen av DISSE 7 vekstene i hagen din!

7873

Sommeren er endelig her, og vi ser frem til varme sommerkvelder på terrassen med gode venner. Men det er en ting ingen av oss ser frem til: myggstikk. Men nå blir det forandring på det!

Visse planter kan nemlig skremme bort mygg. Eteriske oljer fra disse plantene blir brukt i mange insektmiddel, og ved å plante de i nærheten av dører, vinduer og sitteplasser, kan de bidra til å holde myggen unna.

1. Basilikum

Personlig elsker jeg duften av basilikum. Men mygg og fluer er ikke like begeistret for den. Sett gjerne planten på et solrikt sted i huset, da trives den best. Så er det bare å nyte et velduftende, myggfritt hjem!

2. Kattemynte

Hvis du har katter hjemme, så vet du at de elsker denne veksten. Dessuten har den vakre, lilla blomster. Mygg liker ikke lukten av den, og holder seg mer enn gjerne borte fra den.

3. Sitrongress

Duften av sitrongress skremmer ikke bare bort mygg – også flått. Gresset har høyt innhold av stoffet citronella, som er en vanlig, naturlig ingrediens i kommersielle insektmiddel. Både sitrongress og citronella gress kan dyrkes i potter i hagen, men du bør ta plantene inn om vinteren, da de ikke tåler frost.

4. Sitronmelisse

Sitronmelisse er et populært krydder mange har i hagen – men ikke mot myggen. Den sprer seg lett, så dyrk den gjerne i en potte. Planten vokser godt i skyggen, hvor myggen gjemmer seg på varme dager. Sitronmelisse lukter så godt at du kan gni litt på huden som insektmiddel.

5. Fløyelsblomst

Fløyelsblomst inneholder pyrethrum, en ingrediens som brukes i mange insektmiddel. Planten har en unik lukt som mange insekter finner motbydelig. Blomstene er også veldig fine, og kan plantes ved siden av grønnsaker, som for eksempel tomater. Tomater vokser spesielt bra i nærheten av fløyelsblomst. Planten skiller nemlig ut et stoff som motvirker «jordtretthet».

6. Mynte

Mynter, spesielt peppermynte, er effektiv mot mygg, og har en frisk og herlig aroma. Planten kan også lindre myggstikk, hvis skaden allerede er gjort. Prøv å gni et mynteblad rett på myggbittet neste gang, så lindrer det kløen.

7. Lavendel

Lavendel er en av våre mest populære prydvekster, og har blitt brukt som duft i lang tid. I motsetning til oss mennesker, misliker myggen duften. Prøv å plukke noen blomster og heng de til tørk utendørs – det hjelper mot både mygg og møll.

Så ved å plante noen av disse vekstene i huset eller hagen din, vil du bli mye mindre plaget av mygg og insekter denne sommeren!

Del gjerne disse tipsene med vennene dine på Facebook!