Igjen og igjen gjør han det mot kona si, uten å tenke over det. Men når han innser det, er det for sent!

9324

Bloggeren Matthew Fray har skrevet er rørende brev om feilene han har gjort i løpet av sitt ekteskap. Altfor lenge tok han alt for gitt, helt til kona hans forlot ham.

Selv de minste tingene kan være avgjørende for et vellykket ekteskap – en innsikt Matthew fikk for sent.

«Jeg vet ikke alt som er å vite om ekteskap. Jeg vet egentlig ikke så mye. Men en viktig ting er jeg klar over… Jeg er en drittsekk, og jeg var en elendig ektemann.

Påskeaften i år, hadde jeg og kona mi vært gift i 9 år – og hun fortalte meg at hun ville forlate meg. Det gjorde vondt. Det tok pusten fra meg. Det skremte meg.

Men jeg ble ikke sjokkert. Fordi vi (ektemenn) har langt mer kontroll enn vi tror. Og vi alle – mann eller kvinne – bør ta på oss mer ansvar enn vi gjør.

Og det er det jeg skal gjøre: Jeg skal ta litt ansvar.

I dag stiller jeg følgende spørsmål:

Hvis jeg hadde mannen som jeg skulle ja vært i løpet av de første årene av vårt ekteskap, hadde vi da noensinne kommet til det punktet at min kone leter etter indre fred og lykke andre steder?

Det var virkelig ødeleggende, måten hun endte forholdet vårt på. Jeg vil ikke at hun skal gå gjennom det.

Men her må jeg ta ansvaret – iallefall noe av det – for at jeg er i denne situasjonen. Jeg var ikke den perfekte ektemannen. Jeg er ikke engang sikker på om jeg var en bra en.

Jeg elsket henne. Elsket henne. Jeg ville gjøre henne lykkelig og vinne hennes anerkjennelse. Jeg ville ta vare på henne. Jeg dro på jobb hver dag, for henne. Hun ga meg en følelse. Jeg har alltid ønsket å være sammen med henne.

Men jeg var en drittsekk. Egoistisk. Og selv om jeg de siste 2 årene av ekteskapet vårt utviklet meg, forlot hun meg fordi jeg de 7 tidligere årene var en elendig ektemann.

The Masters Tournament

Jeg visste det ikke da, men for 4 år siden var det et avgjørende øyeblikk i siste runde av Masters Golf Tournament, som anses som årets mest populære turnering innen golf i USA.

Jeg bor i Ohio, og den siste runden av golfturneringen er rundt påsketider da det vanligvis er godt vær og fantastiske dager her. Min ex-kone elsket å være utendørs. Hun vokste opp på landsbygda. Å sitte innendørs på fine dager er ikke et fint tidsfordriv for henne.

Og slik var det: Det var en nydelig dag da siste runde av turneringen skulle spilles. Sønnen vår var knapt 1 år gammel. Og kona mi ville at vi skulle tilbringe dagen ute som en familie.

Jeg valgte å se golfturneringen, istedet for å tilbringe en perfekt lørdag med min kone og sønn.

Og til deg som mener at dette er helt greit: Du er en drittsekk. Og en elendig ektemann. Akkurat som meg.

Jeg etterlot kona mi alene i ekteskapet vårt.

Det ser veldig ut som turneringen for 4 år siden.

Slik så det ut da hun var hjemme med sønnen vår på fredagene, mens jeg var ute med kompisene mine.

Slik så det ut da hun ville ha meg i sengen på mandags kveld, men jeg heller valgte å se fotballkampen på tv.

Slik så det ut da jeg valgte å dra ut med kompisene mine for å drikke og le, istedet for å holde rundt henne og hviske til henne at «jeg elsker deg.»

Slik så det ut da jeg forlot sykehuset for å dra hjem og sove før hun skulle føde sønnen vår, selv om hun ba meg om å bli.

Den vanskeligste leksjonen jeg har måtte lære, er at man kan ha de beste intensjoner i verden. At man kan være snill og sjarmerende. Og villig til å ofre ting.

Men det er ikke nødvendigvis nok.

Veien til helvete er belagt med gode intensjoner – dette ordtaket har jeg kjent til hele livet, men aldri forstått – ikke før nå.

Det er i grunn ganske latterlig. Jeg kunne ha tatt opp golfturneringen. Det kan du også. Vi er forferdelige ektemenn. Men vi trenger ikke å være det…»

Matthew skjønte at han hadde tatt ekteskapet sitt for gitt, men ikke før det var for sent. Men han poengterer at det ikke nødvendigvis trenger å være store ting som ødelegger et, i utgangspunktet, lykkelig ekteskap.

Del gjerne Matthews gripende brev med vennene dine på Facebook!