Forskning viser: Rødvin kan hjelpe deg å gå ned i vekt!

3394

Ja, det høres vel mer fristende ut å sitte på terrassen med et glass vin, enn å stå på et treningsstudio å svette? Forskning viser nemlig at rødvin kan hjelpe deg å gå ned i vekt.

Ja, det høres vel mer fristende ut å sitte på terrassen med et glass vin, enn å stå på et treningsstudio å svette? Forskning viser nemlig at rødvin kan hjelpe deg å gå ned i vekt.

Brenner fett
Amerikanske forskere har funnet et stoff i rødvin, som hjelper til i forbrenningen av fett. Stoffet heter reservatrol og finnes i blant annet vindruer, blåbær, og epler.

I kroppen er det forskjellige typer fett: brunt fett og hvitt fett. Det hvite fettet er det som gir oss de uønskede ekstra kiloene, men brunt fett bidrar til å holde oss varme.

Reservatrol hjelper kroppen å omdanne hvitt fett til brunt fett.

Det er professor Min Du ved Washington State University som står bak forskningen som alle vinelskere nå hyller. Ifølge Min, bidrar det brune fettet til å holde kroppen i balanse, og hindrer fedme.

Øker forbrenningen
Rødvin er bra for fettforbrenningen, men bare hvis det drikkes moderat. Det hindrer blant annet nye fettceller å forme seg, og motvirker fettlever. Det viser en amerikansk studie gjennomført av Oregon State University.

Hva slags vin bør du drikke?
Det er ikke like mye reservatrol i alle druer, men mest finner man i de blå druene Merlot og Cabernet Sauvignon. Derfor gjelder det å velge riktig vin hvis du ønsker å drikke den med god samvittighet.

Begge druene gir fyldige rødviner som drikkes i hele verden. Men Cabernet Sauvignon, som også er verdens mest kjente drue, gir en grovere vin på grunn av sitt høye tannin-innhold. Ønsker du en mykere, lettere vin, bør du gå for en Merlot.

Hvor mye skal du drikke?
I tillegg viser en studie fra Ben Gurion-universitetet i Israel at folk som drikker et glass vin til maten, øker det gode kolesterolet, som igjen beskytter hjertet.

Overdrevent inntak av alkohol kan dog være skadelig for kroppen, så det er veldig viktig å drikke med måte.

Kjenner du noen som er veldig glad i vin?

Del denne artikkelen med de på Facebook!