Da kvinnen luktet på mannen, ringte alle alarmbjellene. 3 minutter senere fikk hun ansiktet sitt knust!

317819

Martha McClure fra Ronan, Montana (USA) er mor til 5, og hun har tatt seg av småbarn i mer enn 20 år som dagmamma i sin egen hjemmebarnehage.

«Så fort foreldrene overleverer barna sine til meg klokken 06:30, tilhører de meg. De er mitt ansvar, og jeg ville gitt mitt eget liv for å beskytte de.» sier den 41 år gamle kvinnen, som aldri hadde forventet at dette skulle skje.

Morgenen 7. oktober, kom Francis Joseph Jackson og kjæresten til huset, og ville ta med seg sine 3 barn. Martha kunne kjenne lukten av alkohol fra lang vei. Pappaen hadde mistet foreldreretten og hadde forbud mot å ha kontakt med barna. Da Martha derfor nektet ham å ta med seg barna, slo han seg vrang. Han brølte og fornærmet henne, og truet med å drepe henne. Det eneste Martha tenkte på var å holde barna trygge. Hun presset derfor mannen ut av huset, og lukket døra.

Men det var bare begynnelsen på marerittet. Den aggressive mannen kastet en trehjulssykkel mot vinduene for å komme seg inn igjen. Martha prøvde å stoppe ham, men da tok den 21 år gamle kjæresten hans opp en snøskuffe og slo henne i ansiktet. Og mens hun lå på bakken, slo mannen henne igjen – og knakk flere bein i ansiktet hennes. Deretter la de på sprang.

Mens en av de assisterende dagmammaene ringte politiet, dekte Martha over ansiktet sitt for å ikke skremme barna.

«De vet ikke hva som har skjedd.» sier 41-åringen. «Jeg vil ikke at huset mitt skal bli kjent som et sted der noe forferdelig har skjedd. For mange er det deres andre hjem.» 

Bildet av Marthas ansikt går nå verden rundt på internett, og hun hylles som en ekte helt.

«For meg er det ikke spesielt heroisk.» sier amerikaneren. «For meg var det noe jeg måtte gjøre. Jeg er mor til disse barna, så lenge de er hos meg. Om jeg visste at han kom til å skade meg? Ja. Hadde jeg håpet at han ikke gjorde det? Selvfølgelig. Men hadde jeg gjort det igjen? Absolutt! Det ville enhver mor ha gjort.»

De to gjerningspersonene har allerede blitt arrestert, og straffet for angrepet. Martha McClures sår leges sakte, men sikkert – men viktigst av alt: Ingen barn ble skadet.

Del gjerne denne artikkelen hvis du også beundrer Marthas mot!