Disse 14 menneskene var så vakre. Men etter flere år i helvete, er de nesten ugjenkjennelige!

7909

At narkotika er skadelig, er noe de aller fleste vet – men det er alltid skremmende å se hvilke effekter stoffene faktisk har på kroppen til folk. Følgende før- og etterbilder av tidligere narkomane gjør det klart og tydelig.

Det er vanskelig å tro på at kvinnen på bildet nedenfor er 19 år gammel.

«Jeg veide bare 45 kg, og jeg stjal fra mine venner og slektninger. Og det skulle ta 2 år til før jeg kom meg bort fra crystal meth.» sier hun selv om perioden.

I dag er hun en 32 år gammel, stolt og sunn mamma. Det er vanskelig å tro at dette er den samme kvinnen som på det forrige bildet.

Denne forvandlingen er også utrolig: Denne unge kvinnen var lenge avhengig av heroin. Tilstanden hennes forverret seg lenge før hun endelig kom seg unna ved hjelp av behandling – og fant igjen sitt vakre smil.

Den unge kvinnen nedenfor slet også med heroin, men etter bare åtte måneder uten det farlige stoffet, ser hun allerede mye sunnere ut!

Dette karen rotet seg borti crystal meth, et veldig vanedannende og ekstremt farlig stoff. Brukerne er ofte våkne i flere dager i strekk, og bryr seg ikke om hygiene eller om de får i seg næring.

Et annet offer for heroin: Denne kvinnen begynte å ta heroin for å takle sin alvorlige depresjon. Dessverre var ikke det et særlig godt valg, og ting ble bare verre. Men med hjelp av kjæresten og familien sin, greide hun å snu om på ting. På etterbildet nedenfor har hun vært rusfri i 826 dager.

Det er ikke bare narkotiske stoffer som kan være farlige. Denne mannen var nemlig avhengig av å spise. Patologisk overspising er utrolig vanskelig å overvinne, da man ikke kan slutte helt å spise. Man må finne et nytt og sunt syn på mat igjen. Det ser han virkelig ut til å ha fått til.

Denne magre mannen endte opp i fengsel som følge av sin kokainavhengighet. Mat og søvn var ikke interessant for ham langer. Alt som betydde noe var det hvite pulveret.

I dag ser han ut som en sjarmerende ung mann, som får mange til å snu seg på gaten.

Pløsete, med blodsprengte øyne og åpenbart ulykkelig: Det var lenge realiteten for denne amerikanske kvinnen. Helt til hun bestemte seg for å starte livet på nytt – uten narkotika.

For ett år siden, la denne mannen crystal meth bak seg. Når han i dag ser på det gamle arrestbildet av seg selv, kan han ikke gjøre annet enn å riste på hodet.

Spesielt tragisk er historien om denne unge mannen, som ble avhengig av heroin før han i det hele tatt ble myndig. I syv harde år, var det eneste han tenkte på det neste skuddet.

Men han var så heldig at han møtte en sosialarbeider, som hjalp han inn i et avvenningsprogram. 9 måneder senere var forvandlingen godt synlig.

Ren hud, våkne øyne og en sunn vekt. Det er utrolig hva 90 dager uten crystal meth gjorde for denne unge kvinnen.

Ennå et offer for «partydopet» crystal meth. Denne kvinnen ser ut til å ha funnet lyset i enden av tunnelen, og har vært rusfri i 5 år nå.

Skinn og bein: Denne mannen brydde seg ikke om seg selv – bare om kokain og heroin.

«For å ha det gøy, må man bare lære seg å virkelig nyte livet.» sier han nå.

Nå har han vært nøkter i nesten 3 år.

Denne kvinnen trodde alt var håpløst, etter å ha tatt crystal meth og smertestillende tabletter i 15 år, for å lindre sin psykiske smerte. Men i 2012 greide hun å komme seg bort fra rusen, og begynte sitt nye liv. Hun er nå overbevist om at det er håp for alle. Og hvis du ser på bildene av henne, er det ikke vanskelig å tro på at hun har rett.

Det er virkelig skremmende å se hvordan narkotika ødelegger kroppen til mennesker. Disse menneskene fortjener en skikkelig klapp på skulderen etter å ha overkommet det de har, og kommet seg så langt.

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!