De små barna ble funnet innelåst i en glovarm bil. Da kom den fremmede mannen til unnsetning!

3714

Tre små barn, hvorav den yngste var fem dager gammel, ble etterlatt i en overopphetet bil på en parkeringsplass i Halmstad i Sverige.

Men heldigvis for alle, dukket det opp en mann som skjønte alvoret i situasjonen. Nå etterforskes foreldrene for omsorgssvikt.

Det var på onsdag ettermiddag tre barn ble funnet innelåst i en varm bil, på parkeringsplassen utenfor en ICA-butikk. Den yngste, en fem fager gammel baby, var pakket inn i et teppe, og satt sammen med de to andre barna, som var 1 og 3 år gamle.

To av vinduene så ut til å være åpne, men bare såvidt. Den forbipasserende mannen syntes likevel at bilen virket overopphetet. Ett av barna skrek, og det andre så ut til å være ekstremt varm. Dette gjorde mannen bekymret, så han ringte politiet.

«Det trenger ikke å være så veldig varmt ute for at det skal bli varmt i en bil.» sier Jenny Widen fra det svenske politiet.

Før politiet og ambulansen kom, klarte en mann å åpne bildøren med et grillspyd. Barna ble undersøkt, men ingen av de trengte medisinsk behandling.

I mellomtiden hadde barnas foreldre returnert, og de konstaterte at de ikke hadde vært borte lengre enn 5 minutter. Likevel etterforskes de nå for å ha satt barnas liv i fare.

«Jeg aner ikke hvordan denne mannen klarte å få opp døren med et grillspyd, men det gjorde han.» sier konstabel Widen.

Som ovennevnt, skal det ikke mye varme til før innsiden av en bil blir livsfarlig. VI må huske å minne hverandre på at vi ikke skal etterlate barn i bilen uten tilsyn. Det samme gjelder også kjæledyr.

Del denne artikkelen  med alle du kjenner!