Den hjemløse mannen ble vitne til bombingen i Manchester. Så gjorde han det ingen andre våget!

5570

Har du noen gang lurt på hva du ville gjort hvis du endte opp i en katastrofesituasjon? Det hadde Chris Parker lurt på mange ganger  – helt til mandag. Parker var inne i foajeen på Manchester Arena, da bomben detonerte.

Parker er hjemløs, og sitter vanligvis inne i foajeen og tigger. Det var en vanlig kveld, men med litt flere unge mennesker enn vanlig. Men så skjedde det forferdelige. Slik beskriver Parker hendelsen:

«Alle var på vei ut. Samtlige i godt humør. Når de første skulle ut gjennom glassdørene, hørte jeg et smell, og kort tid etterpå så jeg et hvitt lys. Deretter begynte det å ryke, og jeg hørte folk skrike.

Jeg falt i bakken av den kraftige eksplosjonen. Da jeg kom meg opp, var ikke den første tanken min at jeg skulle løpe bort – det var å løpe tilbake for å hjelpe andre.

Det var folk over hele gulvet.

Jeg så en liten jente..Hun hadde ingen ben. Jeg rev til meg en T-skjorte de hadde til salgs, og pakket henne inn. Jeg spurte hvor moren var, og hun sa noe sånt som at ‘pappaen min er på jobb, og mamma er der oppe’.»

Midt i det kaotiske øyeblikket etter terrorangrepet, sørget Chris for å hjelpe de som trengte det mest. Han hjalp mange mennesker å komme seg ut. Han bar også ut en 60 år gammel kvinne med et skadd bein og en alvorlig hodeskade.

Stephen Jones var en annen hjemløs mann som var til stede. Han reddet også dusinvis av mennesker. I videoklippet nedenfor gjenforteller han den dramatiske hendelsen.

Nå ha folk fra overalt i verden startet en pengeinnsamling for Chris og Stephen, og mange har åpnet sine hjem for de. Midt i kaoset, fantes det mennesker som ga hverandre håp!

Del denne artikkelen for å hylle disse fantastiske mennene!