Med denne hjemmelagde fellen, utrydder du sneglene fra hagen din på et blunk!

4823

På internett kan man finne utallige kreative måter å bli kvitt snegler fra hagen sin på, men denne karen ser ut til å ha funnet den billigste og mest effektive metoden av dem alle.

I et innlegg på Facebook, skriver danske Michael Petersen oppskriften på den perfekte sneglefellen:

«Hjemmelaget sneglefelle. Veldig effektiv. Den har ligget der i maksimalt 20 minutter. Den inneholder en blanding av 1 liter vann, 25 gram spraymalt, og 3 dl sprit (blandingen holder til 3-4 feller). Husk å bruke hansker når du plukker opp fellene, da snegleslimet inneholder e-coli bakterier, og man kan bli ganske syk av det.»

Michael forteller at han fant på den smarte løsningen etter at han bestilte noen dyre sneglefeller på internett.

«Jeg hadde et stort problem med disse sneglene i fjor, og i år, så jeg kjøpte noen feller på nettet. Da jeg så de, tenkte jeg at de var smart…men veldig dyre.» sier han.

«Så gikk jeg en rundt rundt i huset. Jeg fikk øye på en tom melkekartong, som jeg uansett hadde tenkt å kaste. Jeg prøvde det, og fant ut at den hjemmelagde fellen er minst like effektiv – den er bare mye billigere!»

Han anslår at fellene tar 25-50 snegler i løpet av noen få dager, og at en felle i snitt koster ca. 50 øre å lage.

«Når fellen er full, tar jeg bare på meg et par hansker, skrur på toppen, og kaster den.» sier han.

Michael skriver i Facebook-innlegget at  flere har kommentert rundt det dyreetiske aspektet ved en slik felle.

«Vi ønsker ikke å bruke gift i hagen vår, da det kan skade pinnsvin, hunder, katter og andre smådyr. Denne blandingen er ikke giftig. Den bare trekker sneglene mot fellen. Et alternativ, som flere foreslår, er å samle sneglene sammen, også klippe over dem med en tang. Eller helle kokende vann på de.» skriver en person

«Det har også vært vår tilnærming i det siste, men mengden av snegler i hagen vår er så stor at vi da kan ende opp med å bruke flere timer både på morgen og kveld. Derfor bruker vi disse fellene som vi mener er en god løsning.» svarer Michael.

Har du et snegleproblem i hagen? Eller kanskje kjenner du noen som har det? Dette trikset hjelper i alle fall.

Del det nyttige tipset med venner og familie på Facebook!