Sykepleieren blir hånet for sin «dårlige» jobb. Men hør på det klokkerene svaret hennes!

1954

Sykepleierne våre gjør en fantastisk jobb og de fortjener virkelig å bli hyllet. Men det blir ikke alltid slik. Men de strever hardt og jobber ubekvemme tider.

Mange tror at sykepleiere er ubetydelige, og de får mye dritt som de ikke fortjener. 

Caitlin Brassingtin er sykepleier. En dag møtte hun en gammel bekjent på vei til butikken. Da hadde hun fortsatt på seg arbeidsuniformen sin.

Venninnen ble sjokkert da hun så uniformen som avslørte yrket hennes.

Caitlin brydde seg ikke så mye om at vennen så overrasket ut, men hun brukte ordet «bare» i en forstand som fikk henne til å reagere. Det antydet at jobben hennes hadde liten eller ingen betydning i samfunnet.

Etter møtet, bestemte Caitlin seg for å gjøre noe – så hun skrev et langt innlegg på Facebook:

«Bare en sykepleier.» Jeg kom nettopp hjem etter et stressende skift på arbeid, og hadde fortsatt på meg arbeidsklærne.

På vei hjem stoppet jeg innom butikken for å kjøpe melk, og der møtte jeg en gammel bekjent. Hun har aldri sett meg i arbeidsklærne, og sa at hun ikke visste at jeg var «bare en sykepleier.»

Wow!

I løpet av min 18 år lange karriere har jeg hørt dette mange, mange ganger, men i dag tok jeg det til meg. Er jeg bare en sykepleier?

Jeg har hjulpet babyer inn i verden. Mange av dem trengte hjelp til å ta sine første åndedrag, og likevel er jeg bare en sykepleier?

Jeg har holdt pasienter i hånden, og sørget for at de har beholdt verdigheten sin når de tok sitt sitt siste åndedrag, og likevel er jeg bare en sykepleier.

Jeg har trøstet sørgende foreldre som har mistet sine barn, og likevel er jeg bare en sykepleier.

Jeg har utført hjerte- og lungeredning på pasienter og gjenopplivet dem, og likevel er jeg bare en sykepleier. 

Jeg er legens øyne, ører og hender med muligheten til å hjelpe, behandle, og ta vare på din sykdom, og fortsatt er jeg bare en sykepleier.

Jeg kan undersøke hver del av lungene til en nyfødt baby, og komme frem til hvilken del som tar opp for lite luft. Men likevel er jeg bare en sykepleier.

Jeg kan opplyse pasienter, pleiere og pleiemedhjelpere, og likevel er jeg bare en sykepleier.

Jeg går glipp av julaftener, mine barns bursdager og skoleforestillinger, for å jobbe og ta vare på dine kjente og kjære. Men jeg er bare en sykepleier.

Jeg kan håndtere blod, sette sprøyte og sy sammen et sår, men fortsatt er jeg bare en sykepleier.

Jeg har erfaring og kunnskap som har reddet menneskeliv.

Så hvis jeg er bare en sykepleier, er jeg latterlig stolt av å være det!

Et veldig godt skrevet innlegg som vi alle kan ta til oss. Flere har nok godt av å åpne øynene for hvor hardt sykepleiere faktisk jobber..

Del gjerne denne artikkelen med vennene dine på Facebook!